Ειδήσεις

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Η Πρ. Διοίκηση του  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα.

Δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μάχη απέναντι στην ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ αξιοπρέπεια μας.

Όλοι στο μεγάλο Εργατικό και Κοινωνικό Συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Σεπτέμβρη στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει για να  να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε:

 

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και στη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που κληροδοτούν στις νέες γενιές «κωδικοποιημένο» το πλήρως απορρυθμισμένο εργατικό δίκαιο ενώ παράλληλα φιμώνουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων, υποψήφιων (ημι)ανέργων και φτωχών συνταξιούχων.
  • Τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που θα επιφέρει εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.
  • Άμεσα μέτρα ανατροπής των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε εγχώριους και διεθνείς ομίλους – θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
  • Έμπρακτη αποκατάσταση της κοινωνικής διάστασης και του κοινωνικού προσώπου που οφείλει να έχει ένα κυρίαρχο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας – Άμεσα μέτρα συμμόρφωσης στις αποφά­σεις που έχουν κρίνει παράνομες μνημονιακές εργασιακές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις.
  • ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο.

Αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα ΝΕΩΝ μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση ,ο ΑΓΩΝΑΣ είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Θέλουμε ΤΩΡΑ πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

 

  • Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου τηλ. 24310-28844 τις εργάσιμες ώρες έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9-2017 στις 12.00μ.μ.

 

! ! ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ! !

 

Προηγούμενο άρθρο Ηρακλής Φίλιος: Ο Θεός σκοτώνεται από τον άνθρωπο
Επόμενο άρθρο Έναρξη εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Τρικάλων