Ειδήσεις

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων για την Πρωτομαγιά


Συνάδελφοι Αγρότες-Κτηνοτρόφοι, Συμμετέχουμε στον αγωνιστικό γιορτασμό της πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία του νομού την Πέμπτη 6 Μάη 10 πμ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Η πρωτομαγιά αποτελεί παγκόσμια ημέρα της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης, σηματοδοτεί  τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει για τα δικαιώματά της για μια καλύτερη ζωή.   Δικαιώματα και καταχτήσεις όπως ο εργάσιμος χρόνος, οι εργασιακές σχέσεις, το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία, οι υπερωρίες, ο συνδικαλισμός κ.α. τα οποία η ΕΕ το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους τα ανατρέπουν και τα σφαγιάζουν.

Με τους εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε  κοινούς αγώνες, στήριξαν κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα μας, έκφρασαν την αλληλεγγύη τους και έμπρακτα. Χρειάζεται σήμερα και το επόμενο διάστημα οι αγώνες και η κοινή δράση να συνεχιστούν και να δυναμώσουν ενάντια σ’ αυτούς που δυναστεύουν και μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.

 

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και διεκδικούμε:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
  • Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ  ΩΡΑ 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστου Καλούδη με τον Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθρο 16 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα