Ειδήσεις

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»


Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών των Τρικάλων και όλης της χώρας αύριο 7 Απρίλη στις 11,00 πμ έξω από το Νοσοκομείο Τρικάλων

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους της υγείας και διεκδικούμε μέτρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού για την ζωή μας και τη ζωή όλου του λαού και πρώτα απ’ όλα των υγειονομικών που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή σ΄αυτή τη δύσκολη μάχη.

Δεν αρκεί μόνο η ατομική ευθύνη και τα μέτρα που βεβαίως και πρέπει να τηρούμε, αλλά πίσω από την ατομική ευθύνη να μην κρύβεται η κρατική ευθύνη για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα & υλικά στις δομές της υγείας για την προστασία του λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς και διεκδικούμε:

-μαζικές προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών, υγειονομικών, πλήρη στελέχωση με προσωπικό & εξοπλισμό όλων των μονάδων υγείας (Νοσοκομείο-Κ.Υ), μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς –επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

– Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι τέλους του χρόνου. Με προτεραιότητα  τους παραγωγούς που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά και τους κτηνοτρόφους που διαφαίνεται μείωση των τιμών  στο κρέας στα αιγοπρόβατα ενόψει και του Πάσχα.

– Άμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.

– Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

– Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους (υπάρχει κίνδυνος αισχροκέρδειας).

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωση μας.

– Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες-κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους και να μην είναι έρμαια στα χέρια εμπόρων – βιομηχάνων.

– Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμιά επιβάρυνση των παραγωγών.

– Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών στρωμάτων ή χωραφιών σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού οικιακό και αγροτικό.

Προηγούμενο άρθρο Επικοινωνία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με τον Υπουργό Εσωτερικών
Επόμενο άρθρο Στην πρόσληψη 13 κτηνιάτρων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας