Ειδήσεις

Ισχυρά αποτελέσματα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2020 με αυξημένα κέρδη κατά 3,2%


Τα αποτελέσματα χρήσης του 2020 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. της Εταιρείας, μετά από απόφαση που ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής, παρά την έντονη μεταβλητότητα που επικράτησε λόγω της πανδημίας, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατέγραψε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2020, συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία.

Η Εταιρεία μερίμνησε για την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των λειτουργιών της, σεβόμενη πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία, το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας παράλληλα τις αρχές της διαφάνειας, της αμεροληψίας, και της ίσης μεταχείρισης των Χρηστών Διανομής και Τελικών Πελατών.

Τα αποτελέσματα της Εταιρείας αντικατοπτρίζουν την επίτευξη του συνόλου των επιχειρησιακών στόχων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Συγκεκριμένα, εντός του 2020 σημειώθηκε δυναμικήανάπτυξη της αγοράς, με ~ 23.000 νέες συνδέσεις και με δείκτη διείσδυσης που υπερβαίνει το 64% του πληθυσμού των περιοχών της Αδείας. Ταυτόχρονα, οι διανεμηθέντες όγκοι ανήλθαν σε 448,4 εκατ. Nm3 αυξημένοι κατά 9,6%συγκριτικά με το 2019. Το πρόγραμμα ανάπτυξης για το 2020 ύψους 36 εκ. € υλοποιήθηκε πλήρως για την επέκταση του δικτύου διανομής και την τροφοδότηση όλων των νέων περιοχών.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της περασμένης χρονιάς, όπως επεσήμανε ο κ. Μπακούρας, αντικατοπτρίζονται και στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, καθώς ο συνολικός κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 62,3 εκ. €, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,1% συγκριτικά με το 2019.

Forbes

Στο κλείσιμο του έτους, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 43,4 εκ. € αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ταυτόχρονα, τα κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) άγγιξαν τα 20,5 εκ. €,παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 3,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα την αυξημένη κερδοφορία για τέταρτη συνεχή χρονιά. Υψηλό τετραετίας παρουσίασε και ο δείκτης Αποδοτικότητας Ιδίων Κεφαλαίων (ROE) ο οποίος ανήλθε στο 7,2%.

Η ισχυρή κερδοφορία που παρουσίασε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική αποδοτικότητα για τους μετόχους, καθώς τα διανεμόμενα μερίσματα αναμένεται να διαμορφωθούν σε 19,5 εκ. €, αυξημένα κατά 3,2% σε σχέση με τα μερίσματα που διανεμήθηκαν το 2019.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για το θάνατο της ιδρύτριας της Καραγκούνας Μαίρης Θεολόγη
Επόμενο άρθρο Πως έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας