Ειδήσεις

Ικανοποίηση ΣΘΕΒ για τους ελέγχους σε προϊόντα απόσταξης


Ικανοποίηση ΣΘΕΒ για την διεξαγωγή ελέγχων στους κλάδους και στα σημεία που εμπλέκονται στη διακίνηση και πώληση των προϊόντων απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων).

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την διεξαγωγή ελέγχων στους κλάδους και στα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των προϊόντων απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), εξέφρασε με επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών συμπεριλαμβάνοντας στο μητρώο μελών του σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή και τη διακίνηση τσίπουρου, χαιρετίζει την παραπάνω απόφαση, καθώς με τον τρόπο αυτό θα προστατευθεί η γεωγραφική ένδειξη «τσίπουρο/τσικουδιά» από την καταστρατήγηση που υφίσταται, λόγω της παράνομης χρήσης της ένδειξης για προϊόντα που δεν διασφαλίζουν την τήρηση του οικείου τεχνικού φακέλου, και επιπλέον θα διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών από προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του κλάδου με ενίσχυση των επενδύσεων στην κάθετη διαδικασία της παραγωγής του τσίπουρου, που ξεκινά από  την οινοποίηση και απόσταξη και καταλήγει στην τυποποίηση, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια  σε ενίσχυση των θέσεων εργασίας, των δημοσίων εσόδων αλλά και των εξαγωγών.

Τέλος, ο ΣΘΕΒ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας αυτής, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους ελέγχους που θα διεξάγουν οι υπηρεσίες.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκο Παπαθανάση και στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Πάνο Σταμπουλίδη.

 

Προηγούμενο άρθρο Η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα ΜΕΒΓΑΛ στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο Συντηρεί το οδικό δίκτυο Καλαμπάκας - Τρικάλων η Περιφέρεια