Ειδήσεις

Ιδρύεται Δημοτικό Συμβούλιο Νέων στον Δήμο Τρικκαίων


Τους νέους και τις νέες των Τρικάλων πιο κοντά στην έκφραση άποψης και στη συμμετοχή για θέματα κοινωνίας και τοπικά, επιδιώκει να φέρει το υπό ίδρυση Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Αυτή ήταν η κεντρική άποψη που, όπως την εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, θα προσπαθείται να υλοποιείται μέσα από το συγκεκριμένο γνωμοδοτικό όργανο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε να ιδρυθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων με μια σειρά συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών, με την πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί προ εβδομάδας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παναγιώτου και ο υλοποιητής της προσπάθειας, Μιχ. Λάππας, αναφέρθηκαν στην ανάγκη «να στρέψουμε το βλέμμα στη νέα γενιά», για να «μετάσχει στα τοπικά δρώμενα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Δήμαρχος, επεσήμανε την ανάγκη να εκφραστεί «η επόμενη γενιά ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τα κοινά», με θέματα της κοινωνίας και τοπικά ζητήματα. Και ως τάση των καιρών, περιέγραψε το ότι «είναι μεγάλο ζήτημα στην Αυτοδιοίκηση το ότι κοιτάμε σε μια πλευρά και η κοινωνία – και η νεολαία ειδικά – κοιτά προς την άλλη. Οφείλουμε να πείσουμε τους νεότερους από εμάς να ασχοληθούν με τα κοινά».
Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε έμφαση σε προϋποθέσεις, όπως το να μην είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, «κακέκτυπο φοιτητικών παρατάξεων και αναπαραγωγής πολιτικού συστήματος που ήδη έχει απορριφθεί», ούτε «πολιτικός φορέας που θα καλύπτει απόψεις κομμάτων, αλλά θα διαθέτει πολιτική άποψη».
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, όπως η αντιπροσωπευτικότητα, η on line εγγραφή μελών – τηρώντας τη νομοθεσία – , ο ρόλος του ΔΣ Νέων και η ανεξαρτησία του, αλλά και αντιρρήσεις σχετικά με τον προσανατολισμό του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Πυρετώδεις οι ετοιμασίες για το Green Street Food Festival
Επόμενο άρθρο Στηρίζει το 4ο Meteora Wrestling Academy ο Δήμος Τρικκαίων