Ειδήσεις

Θερμό καλωσόρισμα των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στο Δημαρχείο Τρικκαίων


Θερμό καλωσόρισμα στα Τρίκαλα, για τους/τις νέους/νέες εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν μόνιμα στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη, υποδέχθηκαν όσους και όσες θα αποτελούν από τη νέα σχολική χρονιά, τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού.
Ο κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε το νέο εκπαιδευτικό δυναμικό του Δήμου και του νομού προτρέποντας αρχικώς άπαντες και άπασες να κινηθούν με ποδήλατο. Εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του, καθώς οι εκπαιδευτικοί «θα αναλάβουν τη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών». Μίλησε για την «πολύ ωραία κοινωνία και την ιδιαίτερη πόλη των Τρικάλων» εκφράζοντας τη «χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας, για να πάμε ακόμη πιο μακριά μαζί σας».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έκανε μια γενικότερη αναφορά στις δομές εκπαίδευσης στα Τρίκαλα (και στις τρεις βαθμίδες), τονίζοντας τον σημαντικό τους ρόλο για την πρόοδο της πόλης. Υπενθύμισε την εφαρμογή (application) Trikala School Care που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων και την οποία χρησιμοποιούν οι διευθυντές/τριες για να επισημάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα θέματα υποδομών. Τόνισε, δε, ιδιαιτέρως την εξαιρετική συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από την πλευρά της η κ. Ξυνοπούλου εστίασε στο ότι οι διορισμοί αναβαθμίζουν την ποιότητα τηw εκπαίδευσης, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο «να αλλάξει η Παιδεία μας». Υποσχέθηκε, δε, ότι η Διεύθυνση και το προσωπικό θα σταθούν «αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο των νέων συναδέλφων».
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδας, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς των Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα Τρίκαλα «ανοίγουν μια ζεστή αγκαλιά για να αισθανθείτε οικεία και όμορφα». Ομοίως ανέφερε ότι και η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς για «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», κυρίως «επειδή εναποθέτουμε τις ελπίδες και το μέλλον παιδιών μας στα χέρια σας».
Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Εφη Λεβέντη, εκτός από το καλωσόρισμα, αναφέρθηκε στις συνεχείς παρεμβάσεις που κάνει ο Δήμος Τρικκαίων στα διδακτήρια, προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο 30 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Νέα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων