Θεμελιώθηκε από το νομάρχη Τρικάλων και τον Δήμαρχο το Δημοτικό σχολείο Σωτήρας


 Τελετή θεμελίωσης του Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30-07-2010 στο χώρο ανέγερσης του νέου διδακτηρίου, από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο.

 Ακόμη ένα σύγχρονο διδακτήριο αποκτά η πόλη και ο Νομός Τρικάλων, με τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες της νυν Νομαρχιακής Αρχής και του Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του στο Νομαρχιακό θώκο, συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από οχτώ χρόνια, να κάνει έργα προς όφελος των πολιτών.

Αρχικά έγινε ο αγιασμός του υπό κατασκευήν διδακτηρίου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Νομάρχη κ. Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο, ενώ την όλη εκδήλωση προλόγισε ο αντινομάρχης κ. Κοτρώνης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά θεμελιώνουμε ένα ακόμη διδακτήριο. Η κοινή προσπάθεια του Δήμου και της Νομαρχίας φέρνει συνέχεια αποτελέσματα. Το νέο διδακτήριο θα αποπερατωθεί πολύ γρήγορα το λιγότερο σε ένα χρόνο θα παραδοθεί στους μαθητές.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, τα 2,5 εκ. που θα κοστίσει το σχολείο θα το κάνουν ένα από τα πιο σύγχρονα  στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος τόνισε:

«Η Νομαρχία υιοθέτησε το αίτημα του Δήμου για την κατασκευή ενός σχολείου σε αυτή την περιοχή που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που αυτό έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δίπλα από αυτό το κτίριο θα γίνουν πάρκα, θα αξιοποιηθεί και το γήπεδο και θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που θα βοηθήσει πολλαπλάσια στην ανάπτυξη της περιοχής».

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του νέου Διδακτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ανάδοχος της εργολαβίας είναι η «ΒΡΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ». Το νέο διδακτήριο θα κατασκευαστεί σε κτίριο 16.990 μ2 και βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Σωτήρας του Δήμου Τρικκαίων.

Το κτίριο είναι ισόγειο, εμβαδού 1.374,53 μ2 και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αρχείο, ιατρείο – αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.  

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα σε συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Χ. Χάιδου για την χαλαζόπτωση