ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


 Χρήματα στα ταμεία τους φαίνεται ότι θα δουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι μπορεί η πολιτεία να μην μερίμνησε έγκαιρα, αν και προβλέπεται από το Νόμο Καλλικράτη, για την εκταμίευση του ποσού των 1000 ευρώ προκειμένου να “λυθούν τα χέρια” των προέδρων, ωστόσο η δημοτική αρχή θα εκταμιεύσει ποσό της τάξης των μερικών χιλιάδων ευρώ ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση οι ανάγκες της κάθε Τοπικής Κοινότητας.

 Δεν ήταν λίγες οι φορές εξάλλου που οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων κλήθηκαν από την αρχή της θητείας τους, να αντιμετωπίσουν τα πολλά και ποικίλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών βάζοντας απλώς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, ώστε οι δημότες να απολαμβάνουν τα στοιχειώδη λ.χ. κοινόχρηστο φωτισμό. Σημειωτέον ότι το θέμα αυτό τέθηκε ως προβληματισμός και στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων όταν αρκετοί πρόεδροι Τ.Κ. λαμβάνοντας το λόγο τόνιζαν ότι όχι μόνο ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα για την εκτέλεση απαραίτητων έργων στα χωριά τους, αλλά για υποθέσεις που εντάσσονται στις αρμοδιότητές τους κινούνται βάζοντας καύσιμα από την τσέπη τους!

Την ερχόμενη εβδομάδα τα χρήματα

Σε χθεσινές του δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων Χρήστος Κωνσταντός τόνισε χαρακτηριστικά ότι “μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την εξεύρεση κάποιων κονδυλίων από το Δήμο ξεκίνησε η διαδικασία για τη χορήγηση της πάγιας προκαταβολής στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων. Ήδη έχει κοπεί το ένταλμα έχει πάει στον Επίτροπο και περιμένουμε να το υπογράψει”.

Ερωτηθείς σχετικά για το πότε οι πρόεδροι θα λάβουν τελικά στα χέρια τους τα χρήματα απάντησε ότι “πιστεύουμε πως την επόμενη εβδομάδα όλοι οι πρόεδροι θα πάρουν την πάγια προκαταβολή για να αντιμετωπίσουν τα έξοδα τα οποία άλλοι τα έχουν κάνει ήδη ή τα τρέχοντα έξοδα στις κοινότητες και να αρχίσει να φαίνεται το έργο των προέδρων των Τοπικών και των Δημοτικών Κοινοτήτων”.

Τα ποσά

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι βάσει του Καλλικράτη το ποσό που θα λάβει η πλειοψηφία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων είναι 1000 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων θα λάβει 2000 και 3000 ευρώ η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων.

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν οι εργατικές κατοικίες στη Σωτήρα
Επόμενο άρθρο Οι Μύθοι του Αισώπου παρουσιάζονται στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο του ΠΟΔΤ