Η τιμολογιακη πολιτικη της Ε.Π.Α. θεσσαλιας παραμενει αμεταβλητη


 Η τιμολογιακή πολιτική της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας είναι σταθερή και θα παραμείνει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ε.Π.Α. Αττικής, η εταιρεία των Αθηνών από την 1η Οκτωβρίου 2011 θα εφαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται ήδη από τις Ε.Π.Α. Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης.

Η τιμολογιακή πολιτική της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας κοινοποιείται στην ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), από την οποία και ελέγχεται κάθε χρόνο ως προς την τήρηση της Αδείας (Άρθρο 4.2). Σε εφαρμογή της πολιτικής αυτής, στο κόστος αγοράς αερίου από τη ΔΕΠΑ προστίθεται το περιθώριο διανομής, το οποίο παραμένει σταθερό (σε € ανά kWh) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διαμορφώνοντας την τιμή προς τον καταναλωτή. Η εξέλιξη των μηνιαίων τιμών φυσικού αερίου, είτε ανοδικά είτε πτωτικά, εξαρτάται από το κόστος αγοράς φυσικού αερίου.

Η εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας εξασφάλισε εξοικονόμηση μεγαλύτερη του 23%, σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο, για όλους τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις επερχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις που προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (Νόμος Υπ’ Αριθ. 3986/01.07.2011), από τον Σεπτέμβριο 2011 θα επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι χρήστες φυσικού αερίου θα επιβαρύνονται με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Η Ε.Π.Α. Θεσσαλίας θα εισπράττει με τους λογαριασμούς τον ΕΦΚ και στην συνέχεια θα τον αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η Ε.Π.Α. Θεσσαλίας για την διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού θα αναγράφει ευδιάκριτα στους λογαριασμούς  όλους τους επιβαλλόμενους από το κράτος φόρους.

Η επιβολή του ΕΦΚ αναμένεται να επιβαρύνει το ετήσιο κόστος αερίου ανά οικογένεια κατά 50 €.

Σημαντική είναι η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία, καθώς σήμερα πάνω από 140.000 πολίτες χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Το ενδιαφέρον για την χρήση του φυσικού αερίου συνεχίζει να αυξάνεται και αποτυπώνεται από την κατακόρυφη αύξηση των συμβολαίων πελατών.

Η Ε.Π.Α. Θεσσαλίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, καθώς καθημερινή επιβεβαίωση αποτελεί η αυξανόμενη διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά. Οι καταναλωτές φυσικού αερίου γνωρίζουν καλά ότι η χρήση φυσικού αερίου αποτελεί μία επένδυση για την οικονομία αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Λεωνίδας Μπακούρας

Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων 

Ε.Π.Α. Θεσσαλίας ΑΕ

Προηγούμενο άρθρο Οι όροι της δημοπρασίας για το φετινό Τρικαλινό Παζάρι
Επόμενο άρθρο Ι. Ζορμπά: Διαταραχές στην κατανόηση