Ειδήσεις

Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του Ανθρώπου


Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) παραβρέθηκε και συμμετείχε την Παρασκευή και το Σάββατο 9-10 Φεβρουαρίου 2024 στο InnoventForum 2024, στην καρδιά της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της ψηφιακής εποχής και της τεχνητής νοημοσύνης, στο Joist In novation Park, στη Λάρισα.

Η υβριδική εκδήλωση είχε ως κύριο θέμα την Τεχνολογία στην υπηρεσία του Ανθρώπου “Tech for Humanity”, φιλοξένησε ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, διαδραστικών workshops και matchmaking επιχειρηματικών και ερευνητικών συναντήσεων και παράλληλα τριάντα εκθέτες με ηγετική θέση παρουσίασαν ζωντανά τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του Innovent Forum 2024, ο ΣΒΘΣΕ σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλη του Δικτύου Enterprise Europe Net work Hellas, συνδιοργάνωσαν με τον ΣΘΕΒ, το Β2Β Matchmaking Event, δηλαδή έφεραν σε επαφή τον επιχειρηματικό κόσμο με το περιβάλλον της τεχνολογίας και της καινοτομίας, μέσω προκαθορισμένων διμερών συναντήσεων.

Οι συναντήσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να συζητήσουν με δυνητικούς συνεργάτες και επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επιχειρηματικές και ερευνητικές συναντήσεις είχαν στόχο να καλλιεργήσουν συνεργασίες και να δημιουργήσουν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερους από 110 ενεργούς συμμετέχοντες από 27 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 135 ραντεβού, τόσο δια ζώσης, στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφωθεί για αυτό το σκοπό, καθώς και διαδικτυακά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας b2match.

Στην διοργάνωση των διμερών συναντήσεων εκ μέρους του ΣΒΘΣΕ συμμετείχαν η Υπεύθυνη του ΣΒΘΣΕ/EnterpriseEuropeNetworkκ. Γ. Φράγκου, η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Κρις-Έλεν Ζαρμπούνη, και ο Υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης, Ποιότητας & Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Ζυγούρας.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Forum, και συγκεκριμένα στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία & Καλές Πρακτικές» παρουσιάστηκε η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας στην οποία ο Σύνδεσμος συμμετέχει ως εταίρος κατά 50%.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Απόστολο Παπαδούλη Γενικό Διευθυντή και Μέλος Δ.Σ. ΑΕΔΕΠ, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο έργο του φορέα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Τις εργασίες της εκδήλωσης παρακολούθησε δια ζώσης ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Βασίλειος Κλειτσογιάννης.

Ο Σύνδεσμος δηλώνει τη δέσμευσή του να στηρίζει και να συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες πρωτοβουλίες που προάγουν την ανάπτυξη και την καινοτομία, προς όφελος της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των περιφερειών ευθύνης του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακές εκδηλώσεις Ημέρες Μηχανικού – Πολιτικός Μηχανικός & Αρχιτέκτων Μηχανικός
Επόμενο άρθρο Nέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς