Ειδήσεις

Η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής του Τμήματος Διαιτολογίας


Η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έλαβε χώρα στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.Οι φοιτήτριες κα. Φένια Στάθη και κα. Άννα Βρακά, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Οδυσσέα Ανδρούτσου και σε συνεργασία με την Προϊσταμένη κα. Ρέμου Στυλιανή και το προσωπικό του Νηπιαγωγείου, υλοποίησαν δύο διαδραστικές δραστηριότητες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων συνεργάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελληνικό γάλα …..από τη φάρμα στο ποτήρι», το οποίο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και συμπεριλαμβάνεται στην 11η εγκύκλιο σχολικών δραστηριοτήτων (θέμα 8) της Διεύθυνσης Π.Ε. Τρικάλων. Στόχος της συνεργασίας είναι η διοργάνωση δράσεων διατροφικής αγωγής, ώστε οι μαθητές και οι οικογένειές τους να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Την 4η Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο φορέων. Το Τμήμα Διατροφολογίας-Διαιτολογίας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Οδυσσέα Ανδρούτσο, ο οποίος παρουσίασε στην Προϊσταμένη κα. Ρέμου Στυλιανή και στο προσωπικό του Νηπιαγωγείου δράσεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

Η μικρότερη και η μεγαλύτερη βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος θα συνεχίσουν την εποικοδομητική αλληλεπίδρασή τους και το νέο έτος.

 

Προηγούμενο άρθρο Με το ΕΠΑΛ Φαρσάλων συνεχίστηκαν οι επισκέψεις σχολείων στο Δημαρχείο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική εκδρομή του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων