Ειδήσεις

Η ποδηλασία ως Ολυμπιακό άθλημα και ως καθημερινότητα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Τρικκαίων


Το ποδήλατο ως Ολυμπιακό άθλημα και καθημερινότητα για τα παιδιά, από ολυμπιονίκη στην πόλη των δεκάδων χιλιάδων ποδηλάτων, τα Τρίκαλα. Η φράση εσωκλείει το περιεχόμενο της εκδήλωσης που υλοποίησε η ΕΘΝ.Ο.Α. (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) που λειτουργεί υπό την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία. Και καταλληλότερος να παρουσιάσει τα ποδήλατα ως τρόπο ζωής και ως άθλημα, ο συνεργάτης της ΕΘΝ.Ο.Α., Δημήτρης Γεωργαλής. Ο τρικαλινός ολυμπιονίκης και πρωταθλητής της ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τη δημοτική του εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη Α.Ε.» παρουσίασαν το ποδήλατο σε 120 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων των Τρικάλων, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων τα μικρά παιδιά μάθαιναν να κυκλοφορούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πεζή και με ποδήλατο. Ο κ. Γεωργαλής παρουσίασε συνολικότερα τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας, που, όπως είπε, εφαρμόζεται στην πόλη των Τρικάλων, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του ποδηλάτου, ως τρόπου ζωής.
Παρόντες, ακόμη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας και ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη ΑΕ» Γιώργος Ζιώγας.  Κάθε παιδί λάμβανε ως δώρο ένα αναμνηστικό μπλουζάκι από την ΕΘΝ.Ο.Α., ενώ το κατάστημα Bike Shop εμπλούτισε την εκδήλωση με ποδήλατα διαφορετικών ειδών και απαιτήσεων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Όλη η συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα «Για τις Πόλεις που Θέλουμε»
Επόμενο άρθρο «Τηλεμαχία» για τη νεολαία διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων