Ειδήσεις

Η περιφερειακή αρχή βάζει πλάτη στην παρουσία αμερικανικών βάσεων στην Θεσσαλία


Η συζήτηση για δεύτερη φορά, της επερώτησης της Λαικής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, για την θέση της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, απέναντι στην επικίνδυνη για το λαό στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και για το αν τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των αμερικανικών βάσεων στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στην Σούδα, κ.α, και ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός των συνόρων μας, ήταν αποκαλυπτική.

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, προκειμένου να κρύψει την συμφωνία της με την επικίνδυνη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και την παρουσία αμερικάνικων βάσεων στην Θεσσαλία και στη χώρα μας, την πρώτη φορά είχε διαλέξει την ψευτοδικαιολογία της μη γνώσης του περιεχομένου της, λες και δεν γνώριζε ότι τα αμερικάνικα droones ήρθαν στην 110 π.μ της Λάρισας και τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο.

Τώρα διάλεξε το χιλιομασημένο και σαθρό «επιχείρημα», ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει εξωτερική πολιτική, αλλά με τους αμερικανονατοικούς φονιάδες μπορεί να συναντιέται η περιφερειακή αρχή και να συζητά για το πώς θα βοηθήσεις να περπατήσουν σε τοπικό επίπεδο οι σχεδιασμοί τους.

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, είναι φύση και θέση, υπέρ αυτής της πολιτικής εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, υπέρ της αναβάθμισης και επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων στην χώρα μας, γιατί αυτό συμφέρει την αστική τάξη της χώρας μας που υπηρετεί κι’ αυτή, όπως και οι αστικές κυβερνήσεις και κόμματα και τα στελέχη τους στην περιφέρεια και από πάνω έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την ειρήνη.  Πως, μαζί μ’ αυτούς που κάνουν συνειδητά τον πόλεμο, σπέρνοντας τον θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά, για να αρπάζουν τον πλούτο των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να εδραιώσουν την εκμεταλλευτική εξουσία τους;

Ακόμα πιο προωθημένη υποστηρίκτρια αυτής της επικίνδυνης πολιτικής πρόσδεσης της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο ΝΑΤΟ και της παρουσίας των αμερικανικών βάσεων στην χώρα μας, αποδείχτηκε στην πράξη, η δήθεν «ανεξάρτητη» παράταξη του κ. Κουρέτα, η οποία σε ανακοίνωσή της, ειρωνεύεται φανερά ενοχλημένη, την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τις βάσεις του ΝΑΤΟ, η οποία σημειωτέον διήρκησε μισή ώρα και όχι τρείς όπως τους φάνηκε από το ζόρι τους, θωρώντας ότι δεν είναι σοβαρό θέμα η εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων του θανάτου στην περιοχή και στη χώρα μας, αλλά σοβαρό είναι να συζητά το περιφερειακό συμβούλιο για το πώς το ντόπιο κεφάλαιο θα εξασφαλίσει κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ για τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Άξιοι, Άξιοι, υποστηρικτές της παράδοσης του εδάφους και της επικυριαρχίας της χώρας στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες των λαών και της εμπλοκής της στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς . Μην σπρώχνεστε. Όλοι σας θα πάρετε μετάλλιο και αυτοί που μιλάνε και όσοι δεν μιλάνε, αλλά τα κόμματά τους ψηφίζουν στη Βουλή υπέρ ή υποκριτικά παρών.

Ο λαός πρέπει να σας γυρίσει την πλάτη και να οργανώσει τον αγώνα του για να ακυρώσει στην πράξη την επικίνδυνη συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Π.Μ, στο Στεφανοβίκειο, στην Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, το Άραξο και όλη τη χώρα, για να μην ελλιμενίζονται τα αμερικανοΝΑΤΟικά καράβια στο λιμάνι του Βόλου. Για να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Για να ζήσουμε ειρηνικά και με αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου των Η.Π.Α. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο O Δ. Τρικκαίων ενημερώνει για μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας