Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Let‘s do it Greece


Συνάντηση με τον Θανάση Παιδήείχε η οργανωτική ομάδα του «Let‘s do it Greece».  Τα μέλη της ομάδας έμειναν εντυπωσιασμένα από την ενημέρωση για την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, ενώ ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Στη συνέχεια ο κ. Παιδής αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργοτης Ευρώπης, την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλα, για την οποία τα μέλη της οργανωτικής ομάδας του «Let‘s do it Greece» εξέφρασαν την επιθυμία να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την καμπάνια της δράσης τους. Άλλωστε κοινό μήνυμα αποτελεί ότι τίποτε δε είναι αδύνατο, ενώ στην περίπτωση της Λίμνης Κάρλα έγινε εφικτό εκεί που κάποτε βρίσκονταν ένα έργο νεκρό, πλέον να έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα… Ένας σημαντικός βιότοπος για σπάνια είδη πουλιών.

Οι νέοι του «Let‘sdoitGreece» εξέφρασα την επιθυμία να επισκεφθούν τόσο τη Λίμνη Κάρλα, όσο και το μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Θ. Παιδής, ένας από τους πρωτοπόρους του θεσμού «Let‘sdoitGreece», δήλωσε τα εξής: «Η ΠεριφέρειαΘεσσαλίας και ο ΠεριφερειάρχηςΚώσταςΑγοραστόςέχουνκάνεισημαία την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΠεριφέρειαΘεσσαλίαςείναι η πιο “πράσινη” Περιφέρεια της χώρας,  καθώς στην έκτασή της δεν υπάρχει ενεργός ούτε ένας ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), ενώ οι τρεις Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ Βόλου, Λάρισας, Καρδίτσας-Τρικάλων) έχουν επεκταθεί ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες. Παράλληλα, στην περιοχή μας δεν έχουν επιβληθεί περιβαλλοντικά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορά στην κατάρτιση οδικού χάρτη – με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις – ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις εθελοντικές δράσεις, οι οποίες μάλιστα συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Για τη δράση «Let’s do it Greece»

 

Η μεγαλύτερη εθελοντική δράση «Let’s do it Greece» παρουσιάζεται με τα λόγια των διοργανωτών:

«Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά.

Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε.

Η μεγάλη αυτή δράση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Μαΐου του 2020 έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή 2020 ομάδων και φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Φανταστείτε χιλιάδες εθελοντές να απλώνονται σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία, πάρκα, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας τις περιοχές τους. Και όλο αυτό ίδια μέρα και ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικά και στο πλαίσιο αυτό, o εμπνευστής της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας Let’sdoitGreece και εθελοντής, Νίκος Κιούσης, έβαλε στόχο να ταξιδέψει εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλη την ομάδα του Let’sdoitGreece, διαδίδοντας την ανάγκη να ενωθούμε σαν μια γροθιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Το όνειρο αυτό το μοιράστηκε με εκατοντάδες ομάδες και φορείς από όλη την Ελλάδα.

Με κεντρικό σύνθημα ”Ρίζες που μας Ενώνουν”, ξεκίνησε ένα μεγάλο εθελοντικό ταξίδι σε όλη τη χώρα με στόχο να ενωθούν χιλιάδες άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο περιβάλλον, στοχεύοντας στην οργάνωση της Μεγαλύτερης Ταυτόχρονης Εθελοντικής Δράσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το Let’sdoitGreece 2020 στις 10 Μαΐου.

Η διαδρομή ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες μετά στην Αρχαία Ολυμπία.

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε κρίκος όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Δηλώστε συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org και πάμε να φέρουμε μαζί μια μεγάλη, θετική αλλαγή!».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποζημιώσεις ύψους 1.813.719 ευρώ σε κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας ΣΒΘΣΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης