Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την επιστημονική κοινότητα στο πλευρό των παραγωγών


Στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα, με θέμα την φυτοπροστασία σε ένα νέο περιβάλλον, προκλήσεις από τις πολιτικές «από το αγρόκτημα στο πιάτο» και την «Πράσινη Συμφωνία», παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλης Μπίλλης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μπίλλης μετέφερε μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για «τη διαχρονική και συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας στην επιστημονική κοινότητα και σε όλο τον γεωτεχνικό κόσμο της θεσσαλικής υπαίθρου, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες των παραγωγών, στην προσπάθεια να παραχθούν ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα».

Σύμφωνα με τον κ Μπίλλη «η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει, με συνεχείς δράσεις, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις στη συνεχή ενημέρωση των παραγωγών, με έμφαση σε ζητήματα φυτοϋγειονομικού ελέγχου και αποτελεσματικής χρήσης εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων. Η Περιφερειακή Αρχή και ο υπηρεσιακός μηχανισμός της, βρίσκονται μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους παραγωγούς μας, ενημερώνοντας τους για τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, με αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της Γεωργίας ακριβείας, για να επιτευχθεί το σωστό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να υπάρξουν καλές παραγωγές, ποιοτικά προϊόντα, προσδίδοντας στο Θεσσαλό αγρότη και κτηνοτρόφο, την επιθυμητή προστιθέμενη αξία, για τα παραγόμενα προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε εντάσσεται και η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλους φορείς, το Φεβρουάριο στη Λάρισα».

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 1/11
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τετάρτη 2/11