Ειδήσεις

Η μαθητιώσα νεολαία αψήφισε το κρύο και τη βροχή και παρήλασε στα Τρίκαλα


Συγκινητική, η θέληση και το πείσμα των τρικαλινών μαθητών/τριών Γυμνασίων και Λυκείων, που παρήλασαν υπό καταρρακτώδη βροχή την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016. Τιμώντας την εθνική μας επέτειο και παρά τις πολύ χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, με χιονόνερο και τσουχτερό κρύο, οι μαθητές/τριες τίμησαν τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.
Επίσης, οι σημαιοφόροι και παραστάτες των Δημοτικών Σχολείων, που προηγήθηκαν, αλλά και μικρά παιδιά από ομάδες Οδηγών και Προσκόπων, ήταν αυτοί που επίσης χειροκροτήθηκαν, παρελαύνοντας με χαρά και καμάρι.
Η κακοκαιρία εμπόδισε τη συντριπτική πλειονότητα των τρικαλινών να παραστούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την εθνική μας επέτειο. Ομως, όσοι παραβρέθηκαν, είδαν με χαρά και καμάρι τη μαθητιώσα νεολαία να αψηφά το κρύο, το χιονόνερο, την πολύωρη αναμονή.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρέστη στην παρέλαση, συγχαίροντας τους παρελαύοντες, τονίζοντας τη σημασία της εθνικής μας επετείου. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων, στη ΣΜΥ. Ο Δήμος Τρικκαίων και σε αυτή την εθνική επέτειο, τίμησε τις εκδηλώσεις σε κάθε δημοτική ενότητα, με παριστάμενους τους αντιδημάρχους. Συγκεκριμένα, βάσει το προγραμματισμού, παρέστησαν σε:
– Παλαιόπυργος: Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου
– Μεγαλοχώρι: Αντιδήμαρχος κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη
– Γενέσι: Αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσάδη
– Βαλτινό: Αντιδήμαρχος κ. Κίμων Αναστασόπουλος
– Ράξα: Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης
– Κεφαλόβρυσο: Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κωτούλας
– Μ. Καλύβια: Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Παπανικολάου.
Ο καιρός, σε άλλες περιοχές επηρέασε τις εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στο Βαλτινό, όπου πραγματοποιήθηκε μόνο κατάθεση στεφάνων. Σε άλλες περιοχές όμως «επέτρεψε» την πραγματοποίηση παρέλασης και άλλων εκδηλώσεων, όπως στη Ράξα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Προσπάθησαν να ληστέψουν ηλικιωμένη με τη χρήση σωματικής βίας - Αναζητούνται τρεις
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τον Κ. Βίρβο με ανακοινώσεις