Ειδήσεις

Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα, ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω των καταστροφικών πολιτικών Ε.Ε και αστικών κυβερνήσεων σήμερα και διαχρονικά.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος παίρνοντας υπόψη το αυξημένο, σχεδόν διπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.

Να σταματήσει να υλοποιεί η Ελληνική κυβέρνηση το εμπάργκο προς την Ρωσία, ώστε να ξανανοίξει αυτή η τεράστια αγορά που απορροφούσε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα που να εξασφαλίζει την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωσης της τιμής του ρεύματος, επιδότηση για την αγορά μέσων και εφοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ.

Να παρθούν τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση για να σταματήσει η αισχροκέρδεια εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών από μεγαλέμπορους, μεσάζοντες και βιομήχανους.

Θα στηρίξουμε κάθε μορφής αγωνιστική κινητοποίηση επιλέξουν οι αγρότες για την διεκδίκηση τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Ξέρω πόσο σ’ αγαπώ: Νότες και λέξεις για τον Απόστολο Καλδάρα στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο 788 νέα κρούσματα covid στα Τρίκαλα