Ειδήσεις

Η ΚΝΕ Τρικάλων για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο


Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ σχετικά με το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που θα διεξαχθεί στις 17-18-19 Ιουλίου στο Στόμιο της Λάρισας.

Παραθέτουμε αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:  Φίλες και φίλοι, Από την Παρασκευή το Στόμιο της Λάρισας θα υποδεχτεί ένα …διαφορετικό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιούλη, ανοίγει τις πύλες του το Διήμερο με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Ήδη τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες στο χώρο που θα υποδεχτεί τους κατασκηνωτές στην όμορφη παραλία του Στομίου. Με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά δεκάδων νέων ανθρώπων και την στήριξη των κατοίκων της περιοχής είμαστε σίγουροι ότι η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού θέλουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την ιατρική κοινότητα, τους ειδικούς επιστήμονες για τις πολύτιμες οδηγίες τους που διασφαλίζουν την προστασία της υγείας όλων των κατασκηνωτών αλλά και των επισκεπτών του διημέρου, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τη νεολαία των Τρικάλων να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου και με τη συμμετοχή της να στείλει μήνυμα:

  • Αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κόντρα στην επιχείρηση φίμωσης, περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων με το κατάπτυστο ν/σ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ένα ν/σ που θα μείνει στα χαρτιά με τη μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας. Ένα ν/σ που είναι ζωντανή απόδειξη ότι η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας θα κλιμακωθεί μπροστά στη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση αφού η κυβερνήση και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος θα επιχειρήσουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης ξανά στις πλάτες των μόνιμων υποζύγιων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των νέων. Ένα ν/σ που είναι κυνική ομολογία ότι τρέμουν την οργανωμένη και συλλογική πάλη γιατί μόνο αυτή μπορεί να τους βάλει εμπόδια, να υπερασπιστεί τις λαϊκές κατακτήσεις.
  • Με το Διήμερο στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Διεκδικούμε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεων των Αμερικάνων από την περιοχή μας, να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την 110 ΠΜ στη Λάρισα και τα επιθετικά τους ελικόπτερα από το στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Είναι παράγοντες αστάθειας, πολέμων και όχι «περιστέρια της ειρήνης». Ο πόλεμος που μαίνεται στη Λιβύη, η κλιμάκωση της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, η προκλητική στήριξη των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟϊκή Τουρκία που δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας, οι ανταγωνισμοί που φουντώνουν στην περιοχή μας για τη μοιρασιά της λείας, της ενέργειας και των αγορών επιβάλλουν την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.
  • Τελικά μέσα από το διήμερο στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας. Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο! Μπορούν να «ανασάνουν» σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Σε μια περίοδο λοιπόν έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ΚΚΕ έχει πρωτοστατρήσει για να μείνουμε όρθιοι και δυνατοί, έχει αποδείξει από την αρχή της πανδημίας ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Πρώτο μας μέλημα ήταν να «μείνουμε δυνατοί», για να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον αγώνα. Γι’ αυτό και δεν «σιωπήσαμε», δεν επιτρέψαμε να περάσει η «σιγή νεκροταφείου» που ήθελαν η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, αλλά μπήκαμε μπροστά για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Η ιστορική φετινή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις, που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, με τη συμμετοχή των κομμουνιστών αποδεικνύει ότι έχουμε την ικανότητα να διοργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίττητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Έχοντας την πείρα του προηγούμενου διαστήματος σαν παρακαταθήκη, κατά τη φετινή διεξαγωγή του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και των επισκεπτών. Δεν αρκούμαστε απλά στις διατάξεις που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι φορείς για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και των camping. Αλλά σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα έχουμε συντάξει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο πρόληψης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων των κατασκηνωτών κατά την αναχώρηση τους και κατά την άφιξή τους στο Στόμιο και ενδεικτικές θερμομετρήσεις όλο το τριήμερο.
  • Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ιατρείο 24 ώρες το 24ωρο και θα υπάρχει πολυμελής ομάδα γιατρών και νοσηλευτών  με γνώση και εξειδίκευση σε μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γιατρούς από τμήματα αντιμετώπισης του κορονοϊού σε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
  • Η οργανωμένη μετακίνηση των κατασκηνωτών μέσω των οργανώσεων της ΚΝΕ μάς επιτρέπει να εξασφαλίσουμε ότι, για προληπτικούς λόγους, δεν θα συμμετάσχουν όσοι, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Προφανώς όσοι έχουν εμφανίσει τις προηγούμενες μέρες τυχόν συμπτώματα του κορονοϊού (όπως πυρετό, βήχα κ.λπ.) δεν θα συμμετάσχουν.
  • Στις μετακινήσεις που θα γίνουν με τα πούλμαν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και ακολουθώντας τις οδηγίες, η πληρότητα δεν θα ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό ανά λεωφορείο.
  • Σε όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Διημέρου, τα μέλη και στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ με αίσθημα ευθύνης και πειθαρχίας θα φροντίσουν να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις.
  • Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εστίαση των κατασκηνωτών, θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού, ενώ οι σύντροφοι που θα έχουν ευθύνη στον συγκεκριμένο τομέα θα είναι εφοδιασμένοι με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων της ατομικής υγιεινής. Ενδεικτικά έχουν εξασφαλιστεί νιπτήρες και δεκάδες χημικές τουαλέτες  που θα καθαρίζονται συνεχώς, 24 ώρες το 24ωρο, από ειδικό συνεργείο με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα. Θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατασκήνωσης χώροι με αντισυπτικό και σαπούνι. Θα υπάρχουν αυξημένες ομάδες καθαριότητας, με σκοπό τον σχολαστικό και τακτικό καθαρισμό όλων των χώρων, των επιφανειών κ.λπ. Και όπως κάθε φορά, με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο χώρος της κατασκήνωσης θα είναι πιο καθαρός από ότι τον παραλάβαμε.
  • Στο χώρο του Διημέρου θα τηρείται ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού COVID-19 από την προσωρινή απομόνωση του περιστατικού μέχρι την ασφαλή μεταφορά του για ιατρική διάγνωση.

Δεν έχουμε στόχο να κουράσουμε με την απαρίθμηση των μέτρων. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αναδείξουμε τη διαφορετική φιλοσοφία που έχουμε σε σχέση με τα ημίμετρα, με τα δύο μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Όταν εμείς μιλάμε για προστασία της δημόσιας υγείας το εννοούμε, δεν το αναθέτουμε στην ατομική ευθύνη του καθενός. Και ναι είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η κατασκήνωση της ΚΝΕ είναι ο πιο ασφαλής καλοκαιρινός προορισμός σε ολόκληρη τη χώρα.

Γιατί εμείς σε αντίθεση με την κυβέρνηση δεν υποτάσσουμε την προστασία της υγείας στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνάει, τα αυξανόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα του κορονοϊού εντείνουν την ανησυχία του λαού, ιδιαίτερα των κατοίκων τουριστικών περιοχών αλλά και των εργαζομένων στον Τουρισμό, τις Μεταφορές, τον Επισιτισμό κ.λπ. Τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το «άνοιγμα» του Τουρισμού, η απουσία καθολικών προληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια, η «οριακή» λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας είναι το αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής των κανόνων υγείας στα κέρδη των μεγάλων ξενοδόχων, των ιδιωτικών κλινικών, των μεταφορικών εταιριών. Είναι οι συνέπειες και οι προτεραιότητες της πολιτικής που αντιμετωπίζει σαν «κόστος» κάθε ουσιαστικό μέτρο πρόληψης. Μάλιστα, πάνω στις πλάτες του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πρωτόκολλα – «λάστιχο».

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή της νεολαίας στο Διήμερο της ΚΝΕ μπορεί να στείλει διπλό μήνυμα: Από τη μία υψώνουμε φωνή υπεράσπισης της υγείας και των δικαιωμάτων μας και από την άλλη δείχνουμε με το ζωντανό μας παράδειγμα, με την ίδια τη διοργάνωση της κατασκήνωσης ότι Ναι, υπάρχει τρόπος για ασφαλείς, ποιοτικές διακοπές για τη νεολαία.

Ραντεβού λοιπόν στο Στόμιο στις 17-18-19 Ιούλη!

  • Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη στις 20:30 µε ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούµπα στο χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές δραστηριότητες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

15/07/2020

Προηγούμενο άρθρο Βελτιώνει τμήματα του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΠΘ για τις Αντιστοιχίες Τμημάτων