Ειδήσεις

Η κλιματική ουδετερότητα στο επίκεντρο επιμόρφωσης στελεχών του Δήμου Τρικκαίων


Επιμόρφωση στελεχών του σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Η e-trikala ΑΕ συγκεκριμένα με το ευρωπαϊκό έργο «Cities Go Climate Neutral», στοχεύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοτικών υπαλλήλων αναφορικά με «τον σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών για τη μετάβαση των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα».

Με δεδομένη την ένταξη του Δήμου Τρικκαίων στην ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Εξυπνες και Κλιματικά Ουδέτερες πόλεις στην Ευρώπη μέχρι το 2030, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταποκρίνεται στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με γνωσιακά στοιχεία μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις.

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοτικών υπαλλήλων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή στρατηγικών για την μετάβαση των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα.

Καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σήμερα Οι Δήμοι εξάλλου, καλούνται να αναλάβουν ολοένα και μεγαλύτερη δράση ώστε να καταστήσουν τις πόλεις βιώσιμες στο μέλλον.

Επομένως η εκπαίδευση των στελεχών του Δήμου Τρικκαίων είναι ένα σημαντικό στοιχείο, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη και εφαρμογή καλά σχεδιασμένων, στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών για το κλίμα.

Η online συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και σε αυτή παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και το έργο συνολικότερα.

Παρόμοιες δράσεις αποτελούν βασικό πυρήνα των προσπαθειών του Δήμου Τρικκαίων για την επιμόρφωση και ενημέρωση στελεχών του και κατοίκων

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ζωοτροφές για τα αδέσποτα από νήπια του Κεφαλοβρύσου και ενημέρωση από τον Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ασφάλεια μετακινήσεων με τη νέα υπερυψωμένη διάβαση στα Τρίκαλα