Η καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια γιορτή στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων


Τελειώνοντας  κι αυτή η σχολική χρονιά , σκεφτήκαμε, όλοι μαζί, δάσκαλοι, μαθητές ,γονείς και καλεσμένοι να κάνουμε ένα φανταστικό ταξίδι    «στης Πατρίδας τ’ ακρογιάλια».

Ο σκοπός  μας ήταν μέσα απ’ αυτό το ταξίδι να γνωρίσουμε τη νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα θελήσαμε να  τιμήσουμε το συντοπίτη μας και παλιό μαθητή του   σχολείου μας,  Δημήτρη Μητροπάνο, που χάθηκε πρόσφατα.

Κάποια από τα τραγούδια ( Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε,  Άλλος για Χίο τράβηξε) που εκείνος ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο,  εντάχτηκαν  στο πρόγραμμα της γιορτής.

Μέσα λοιπόν από τραγούδια, μουσική, δρώμενα, χορό και δραματοποίηση, θελήσαμε να γνωρίσουμε την Πατρίδα και να την αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ.

Στην αυλή του σχολείου μας, που είχε στολιστεί με το κατάλληλο ντεκόρ, μαζευτήκαμε όλοι για να πάρουμε μέρος σ’ αυτό το φανταστικό ταξίδι.

Το χλωμό καλοκαιρινό φεγγαράκι, το δροσερό αεράκι και η όμορφη νύχτα μας οδήγησαν «στης πατρίδας τ’ ακρογιάλια».

Οι γλυκές παιδικές φωνές, τα όμορφα κείμενα και ποιηματάκια,  η απαλή μουσική, οι ζωντανές χορογραφίες και τα  έξυπνα δρώμενα , πήραν απλόχερα το ζεστό χειροκρότημα των γονιών και φίλων των μαθητών .

Η τεχνολογία έβαλε το χεράκι της και μέσα από ένα υπέροχο video που προβάλλονταν σε μεγάλη οθόνη , σ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, ταξιδεύαμε στην μαγευτική νησιώτικη Ελλάδα.

Κι όταν στο τέλος της βραδιάς, οι βαρκούλες των απόφοιτων, σήκωσαν πανιά για το επόμενο λιμάνι τους, όλοι, συμμαθητές, δάσκαλοι, γονείς και φίλοι τραγουδήσαμε « Θα βρεθούμε ξανά» κάνοντας τα αγνά παιδικά μάτια, και όχι μόνο, να πλημμυρίσουν δάκρια.

Ο ρόλος του σχολείου πέρα από εκπαίδευση , πρέπει να  προάγει τον πολιτισμό , την κοινωνικότητα και τη δημιουργία. Με εκδηλώσεις σαν αυτή δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βγάζουν κι άλλες δεξιότητες όπως χορό, τραγούδι, υποκριτική και κίνηση.

Στο τέλος της γιορτής ο διευθυντής του σχολείου, κ. Βασίλειος Γιαννούχος αφού ευχαρίστησε τους  γονείς και φίλους των μαθητών για την παρουσία τους, τόνισε  ότι το ελληνικό δημόσιο σχολείο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η αγάπη των εκπαιδευτικών  για τη δουλειά τους και η άριστη συνεργασία δασκάλων, μαθητών και γονέων , στη δύσκολη για την πατρίδα συγκυρία , μπορούν να έχουν θαυμάσια αποτελέσματα.

Κλείνοντας σημείωσε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ’ όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση,  στους δασκάλους του σχολείου που μόχθησαν γι αυτή καθώς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την υλική και ηθική συμπαράσταση.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Κώστα Σκρέκα
Επόμενο άρθρο Αμ. Ηλιάδη: «Απόπειρα απάντησης στο αίνιγμα της ανάγνωσης»