Ειδήσεις

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα


Τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή στο πλαίσιο της προσπάθειας για απόκτηση ή διατήρηση καλής υγείας, ανέδειξε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνου).
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν την ημερίδα, με στόχο το να ενημερωθούν οι πολίτες για το εύρος των ωφελειών από μια ορθή διατροφή,
Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας τόνισε στον χαιρετισμό του ότι έχει μεγάλη σημασία, το να συνδυαστεί η διατροφή με όλο το εύρος της: παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, διαχείρισή τους, κυκλική οικονομία, διαχείριση απορριμμάτων και υπολειμμάτων διατροφής.
Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος,  ειδική αναφορά στους στόχους του νέου τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας που λειτουργεί στα Τρίκαλα, έκανε ο πρόεδρός του, καθ. Θανάσης Μανούρας. Παρέστησαν επίσης, η τ. αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ντ. Μπάρδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Β. Γιαγιάκος, πανεπιστημιακοί και φοιτητές/τριες.
Σημαντική στιγμή, η βράβευση της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Α. Τριχοπούλου, η οποία απηύθυνε και σχετική ομιλία, ειδικά για τη μεσογειακή διατροφή.
Η ημερίδα τελούσε και υπό την αιγίδα της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες: «Δράσεις προαγωγής υγείας και γαστρονομίας στον Νομό Τρικάλων» και «Διατροφή & υγεία».
Αναπτύχθηκαν θέματα, όπως:

– Προώθηση της γαστρονομίας στο Ν. Τρικάλων – meteorissimo (Β. Γιαγιάκος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων, Δ. Τσόλας, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Τρικάλων)

– Καινοτόμες μέθοδοι για τη διαιτητική διαχείριση του μεταβολικού συνδρόμου σε ενήλικες. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GATEKEEPER (Γ. Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστ. Συνεργ. ΤΔΔ)

Συνεργασία του ΤΔΔ με το 11° Νηπιαγωγείο Τρικάλων (Σ. Ρέμου, Δ/ντρια 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων)

Μυστικά του τρόπου ζωής για υγιή γήρανση και μακροβιότητα (Ρ. Κωστή, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

Παιδική παχυσαρκία (Ο. Ανδρούτσος, Αναπλ. Καθηγητής ΤΔΔ)

Διατροφή των εφήβων: Στόχοι και προβληματισμοί (Μ. Παπαγιάννη, Επικ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

– Λειτουργικά τρόφιμα και υγεία: Η περίπτωση του ροδιού (Α. Βεσκούκης, Επικ. Καθηγητής ΤΔΔ)

Διατροφή και υγεία των οστών (Κ. Γεωργακούλη, Επικ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο «Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή» στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» το μήνυμα από τα Τρίκαλα