Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμούν τα 70 χρόνια με Εκδήλωση την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, στο Περτούλι Τρικάλων


 Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ της περιοχής, την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011, στις 12 το μεσημέρι, στο Περτούλι Τρικάλων, όπου πρωτοεγκαταστάθηκε και λειτούργησε το Γενικό Στρατηγείο του ένοπλου τμήματος του ΕΑΜ, του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο που στήθηκε προς τιμήν του ηρωικού ΕΛΑΣ, από την ΚΕ του ΚΚΕ, πριν 3 χρόνια, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.

Η ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου ΕΑΜ (27 Σεπτέμβρη 1941) με πρωτοβουλία του ΚΚΕ , το οποίο υπήρξε η ψυχή, η καθοδηγητική δύναμη και ο κύριος αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης, προέκυψε από την ανάγκη οργάνωσης της αντίστασης του λαού μας κατά των κατακτητών.

Στο ΕΑΜ είχε συγκροτηθεί η συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη, τα φτωχά στρώματα της αγροτιάς και μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Το ΕΑΜ ήταν κοινωνικοπολιτική συμμαχία.

Τιμή στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για τη μεγάλη αυτή εποποιία, που οργάνωσε και καθοδήγησε στην υπερενηντάχρονη ζωή και δράση του. Αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Και τώρα και τότε, στα χρόνια του πολέμου, το ΚΚΕ αναδείκνυε τη δύναμη που έχει ο λαός, όταν θελήσει να δράσει και να οργανώσει τον αγώνα του.Αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ συνεχίζει αυτόν τον ηρωικό και δύσκολο δρόμο του σήμερα και θα τον συνεχίζει και αύριο για τη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Η ανάγκη θα φέρει και την οργή. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Ο 21ος θα είναι ο αιώνας της αναζωογόνησης του Κομμουνιστικού Κινήματος, ο αιώνας νέων κοινωνικών επαναστάσεων, που θα φέρουν με μεγαλύτερη ωριμότητα και σταθερότητα την εργατική τάξη και τις άλλες λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική εξουσία, για να είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κίνητρο της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης.

Από το γραφείο τύπου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Φυσάει κόντρα: «πονάει κεφάλι –κόβει κεφάλι»; σπάει ένα κλαδί– κόβουμε όλα τα δέντρα;
Επόμενο άρθρο Σε Συναντήσεις Εργασίας για το ΕΣΠΑ ο Κώστας Αγοραστός