Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη


Ενημέρωση, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών πραγματοποίησε σήμερα, 3 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:30, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA συνεχίζεται εντατικά από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής από τα δείγματα DNA που έχει λάβει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν ταυτοποιηθεί 52 νεκροί.

Από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες θυμάτων.

Διευκρινίζεται ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η συνολική ταυτοποίηση κάθε σορού, μέσω της εξέτασης όλων των δειγμάτων που έχουν ληφθεί, και στη συνέχεια να αποδοθεί στους συγγενείς, καθώς κάποιες σοροί βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Επίσης, στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα επιβατών, τα οποία περισυλλέχθησαν τις προηγούμενες ημέρες με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας από τον τόπο του δυστυχήματος. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24950 – 93510  και  14.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

 

Προηγούμενο άρθρο Κυβερνητικό κλιμάκιο από την Πέμπτη στη Λάρισα υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Τρικάλων