Ειδήσεις

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προβάλει μία πρωτότυπη όπερα-μπαλέτο για μαθητές με τίτλο: “Καρμενσίτας”


Καρμενσίτας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη» η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων -Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού, θα προβάλλει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων στο Μύλο Ματσόπουλο, για τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε προβολή την επιτυχημένη παιδική παραγωγή με τίτλο Καρμενσίτας, μία πρωτότυπη όπερα-μπαλέτο βασισμένη στη μουσική της όπερας Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ.

Η παράσταση διαρκεί μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και η είσοδος μαθητών και δασκάλων είναι ελεύθερη. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες προβολές για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου (24310 20090), από Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στις 9.00 και 11.00

karmensitas

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για είναι ένα έργο που μιλά για τη χαρά τη ζωής και την ανάγκη να επενδύουμε στις σταθερές αξίες που μας φέρνουν πιο κοντά: τη φιλία, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Διαδραματίζεται ένα κυριακάτικο πρωινό σε ένα πάρκο, όπου μια παρέα παιδιών, ένα τάγμα προσκόπων και ηλικιωμένοι επισκέπτες συναντώνται και αλληλοεπιδρούν δημιουργώντας κωμικές καταστάσεις.

Είναι ένα έργο με απλά μηνύματα, που επιχειρεί με κύριο μέσο τη βιωματική τέχνη του χορού να μεταδώσει μία εμπειρία ζωής στους νεαρούς θεατές του. Απευθύνεται σε ηλικίες που ξεκινούν από την προσχολική ηλικία και μπορούν να φτάσουν ως και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού. Αν και βασίζεται κατά κύριο λόγο στο χορό, το τραγούδι και ο λόγος είναι τα βασικά εργαλεία για να κάνουν την αφήγηση εύληπτη και ελκυστική και σε όσους θεατές είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με το μπαλέτο.

Προηγούμενο άρθρο ΣΙΝΕΑΚ: Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η ταινία
Επόμενο άρθρο Συνέδριο για την μετονομασία του Δ. Καλαμπάκας