Ειδήσεις

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2022 στα Τρίκαλα


Συνεχίζονται οι δράσεις του Φεστιβάλ Κωμωδίας 2022, που διοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται με τιμώμενο πρόσωπο τη σεναριογράφο, σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 21.00 (προσέλευση 20:45), στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στην φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται ένα αφιέρωμα στην γυναικεία παρουσία, γραφή και ερμηνεία, στο χώρο της Κωμωδίας, με τιμώμενο πρόσωπο την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου θα τιμηθεί από το Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεισφορά της στη τέχνη της κωμωδίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: «Γυναίκα, Χιούμορ και λειτουργία της κωμωδίας», στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και οι θεατές.

Να σημειωθεί ότι στο το παρελθόν έχουν τιμηθεί από το Φεστιβάλ Κωμωδίας ο Θανάσης Βέγγος, ο Χάρρυ Κλυνν και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Σύντομο βιογραφικό

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα. Επίσης έχει υπάρξει παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, καθώς και ραδιοφωνική παραγωγός.  Σπούδασε αγγλική φιλολογία και στην Δραματική Σχολή.  Η καριέρα της ως ηθοποιός ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, στα περισσότερα από τα οποία πρωταγωνίστησε. Στην τηλεόραση σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις κωμικές σειρές Οι Απαράδεκτοι και Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνική αλληλεγγύη με εξαίρετο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό εργαστήρι από τον ΣΘΕΒ με θέμα: Εργαλεία οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Ε.Ε.