Ειδήσεις

Η βιομηχανία ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ εντάσσεται στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Υπεγράφη η σύμβαση της ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ, για τη σύνδεση της βιομηχανίας στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πιστοποιώντας το διαχρονικό ενδιαφέρον των παραγωγικών /  βιομηχανικών μονάδων για τη μετάβασή τους στη χρήση του φυσικού αερίου.

Διαθέτοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις με έδρα τη Φαλάνη του Δήμου Λάρισας και διεθνή εξαγωγική δραστηριότητα, τα τυροκομεία ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ συνδυάζουν την τεχνογνωσία ενός αιώνα, στοχεύοντας στη διάθεση βέλτιστης ποιότητας προϊόντων στην αγορά. Η ΧΩΤΟΣΑΒΕΕ πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο χαμηλής πίεσης το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή της Φαλάνης, με ετήσια κατανάλωση που αναμένεται να ξεπεράσει τα ~400.000 Nm3φυσικού αερίου.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την υλοποίηση των έργων για την ένταξη της Φαλάνης στο δίκτυο διανομής, η οποία θα επιτρέψει την σύνδεση των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας. Σε απόλυτη συμφωνία με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το δίκτυο της  Φαλάνης αναμένεται να τροφοδοτηθεί στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2022με την τεχνολογία Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG).

Το Φυσικό Αέριο παραμένει η πρώτη επιλογή από τον παραγωγικό κλάδο καθώς συμβάλει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα ως το καθαρότερο συμβατικό καύσιμο, συντελεί στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχή αλλά και τη μείωση της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζουν τα έργα στον Ληθαίο ποταμό στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα Μαζί, με στόχο την Υγεία στηρίζει Μονάδες Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας