Ειδήσεις

Η Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαστεργίου – Λοβέρδου


Τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιο πρόεδρο του, Ανδρέα Λοβέρδο, υποδέχθηκε στα Τρίκαλα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης, με τον κ. Παπαστεργίου αρχικώς να υπενθυμίζει μεγάλες τομές του ΠΑΣΟΚ στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης εστίασε στην ανάγκη, η επόμενη μεγάλη τομή στη χώρα να αφορά σε μια πραγματική Αυτό-Διοίκηση, με αυτονομία και σε διοικητικό και σε οικονομικό επίπεδο. Τόνισε ότι υφίσταται συνεργασία με την κυβέρνηση, ζητώντας μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη δουλειά σε όλα τα ζητήματα, αφήνοντας στην άκρη τις δυσλειτουργίες στο ελληνικό δημόσιο. Επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται μια μίξη δημόσιων λειτουργών και ομάδας που θα υλοποιήσει δράσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα, πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων.
Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων για τη συνάντηση επισημαίνοντας ότι, εφ’ όσον εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, το ζήτημα της Αυτοδιοίκησης – που το θεωρεί ως το σοβαρότερο στη χώρα – θα είναι καθημερινή του ενασχόληση στη Βουλή, με παρεμβάσεις του προς την κυβέρνηση. Το ανήγαγε σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα, όπως είπε, προσθέτοντας ότι η οικονομία δεν εξαρτάται μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά από την καθημερινή οικονομία, όπως τα δημοτικά έργα, τα θέματα των ελεύθερων επαγγελματιών, τα έργα συνολικότερα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Εφη Λεβέντη και Δημήτρης Βασταρούχας, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας, η γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΚΙΝΑΛ, Λόρεν Κασοπούλου και στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου. Αργότερα το απόγευμα είχε προγραμματιστεί ομιλία του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό
Επόμενο άρθρο Νέο πενθήμερο εκδηλώσεων για περιβάλλον & Παθητικό Κτήριο στον Δ. Τρικκαίων