Ειδήσεις

Ημερίδα ενημέρωσης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις: Από τη σύλληψη της ιδέας,μέχρι την υλοποίηση


Με κύριο στόχο να αποσαφηνιστούν οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις ίδρυσης μιας βιώσιμης startup, η οποία θα προσαρμόζεται και θα ανταποκρίνεται έγκαιρα στις προκλήσεις της εποχής, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα: “Ίδρυση μιας καινοτόμου startup στην Ελλάδα, ως απάντηση στις κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις”, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, 18:00-20:00.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την ανάγκη για καινοτομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με προσανατολισμό στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον και οι διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών, έχουν καταδείξει ότι, οι νεοφυείς (startups) και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας, μπορούν να αναδειχθούν σε βασικό μοχλό ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης διαφόρων τομέων, δημιουργώντας ένα ανατροφοδοτούμενο επιχειρηματικό οικοσύστημα.Τα δραστήρια επιχειρηματικά οικοσυστήματα μπορούν να συνεισφέρουν στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την προσαρμοστικότητα νέων επιχειρήσεων και δυνητικών επιχειρηματιών.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, από το στάδιο της σύλληψης της ιδέας, μέχρι την υλοποίησή της. Επιπλέον, μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στην παρουσίαση των νομικών μορφών που μπορεί να λάβει μία startup, καθώς και στις δυνατότητες χρηματοδότησής της.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Δυνητικούς startupers: Υφιστάμενες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να δημιουργήσουν καινοτόμες επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της εποχής.
  • Νέες επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας και αναζητούν λύσεις βιωσιμότητας και ανάπτυξης.
  • Φοιτητές, οι οποίοι είτε αναζητούν επαγγελματικές διεξόδους, είτε έχουν συλλάβει επιχειρηματικές ιδέες και αναζητούν υποστήριξη για την υλοποίηση αυτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “U-SOLVE: UrbanSustainable Development SolutionsValuingEntrepreneurship” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση και δηλώστε συμμετοχή:joistpark.eu

 

Προηγούμενο άρθρο Δηλώσεις συμμετοχής για τις εκδηλώσεις στον 12ο Μύλο των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο ΠΑΚ Θεσσαλίας: Γιατί εξαγγέλθηκαν προκαταβολές χωρίς ανώτατες τιμές;