Ειδήσεις

Ημερίδα για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση


Ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση συνδιοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Τρικκαίων και η Ομάδα Εθελοντών. Στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς», η ημερίδα έχει ως θέμα «Η κοινότητα σώζει ζωές» και ο εκλεκτός ομιλητής είναι ο κ. Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2017, στις 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων. Διοργανώνεται επίσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, υπό την αιγίδα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας
Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012, για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των υγειονομικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση του πολύ χαμηλού ποσοστού ανθρώπων που επιβιώνουν μετά από εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα