Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η 14η Σεπτεμβρίου


 Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011. Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • – Σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων κτιρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της πόλης από της ογδόοης (8.00) πρωινής ώρας μέχρι της δύσεως του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2011.
  • – Φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, των δημοσίων κτιρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής σε όλη την πόλη.
  • – Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10.25.
  • – Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ομιλία για το ιστορικό της επετείου από τον κ. Κοσμά Αποστολίδη, πρόεδρο της «ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ» Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων – Κτηνίατρο – Υποψήφιο Διδάκτορα Π.Θ.
  • – Ώρα 11.00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία Συνοικισμού από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Τρικάλων, Δήμαρχο Τρικκαίων, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, Μικρασιατικών και λοιπών Οργανώσεων, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή και που θα δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 24310-35106 και 24310-46103.
Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο Ποια έργα προτείνει η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων