Ειδήσεις

Ζωγραφιές υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις


Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων διοργανώνει στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2018 εικαστική έκθεση με τίτλο «Τα παιδιά δημιουργούν για την πρόσβαση», στον χώρο του δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού Τρικάλων (παλιές φυλακές).

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη στο ευρύ κοινό, το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης και πρόσβασης, μέσα από τη δημιουργικότητα και φαντασία των μαθητών. Θα εκτεθούν έργα που δημιούργησαν μαθητές από 28  δημοτικά σχολεία της πόλης των Τρικάλων.

Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος FREE MOBILITY που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ECOCITY.

Στόχος του προγράμματος, είναι οι ομάδες μαθητών από Ειδικά Σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια) και ΕΕΕΕΚ, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες, που προκαλούν τον εμποδισμό και την δυσκολία ελευθερίας στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431085369 & 6942409645 (Καραγεώργος Θανάσης).

 

Η ομάδα FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Λιγοστεύουν οι θέσεις στη δωρεάν άθληση του Δήμου Τρικκαίων