Ειδήσεις

Ευρεία σύσκεψη αρμοδίων για το θέμα των Άγριων Ζώων και τις Ζημιές που προκαλούν Εντός Οικισμών στο Δήμο Μετεώρων


Ο  Δήμος Μετεώρων, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τοπικής οικονομικής ανάπτυξης  κ. Γεώργιου Αρσενίου και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και  Δημόσιων Σχέσεων, κ. Δημήτριο Λύπα σε συνεργασία με αρμόδιους ειδικούς,  την ελληνική αστυνομία, την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, τον κυνηγετικό σύλλογο Καλαμπάκας,  το Δασαρχείο Καλαμπάκας   και  τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας Θηροφυλάκων, πραγματοποίησαν σήμερα μία σημαντική ευρεία σύσκεψη για το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σχετικά με τα άγρια ζώα που εισβάλλουν εντός των οικισμών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να διερευνηθούν οι βέλτιστες λύσεις για τη διαχείριση των άγριων ζώων και να αναζητηθούν τρόποι πρόληψης των ζημιών που προκαλούν στα οικόσιτα ζώα  και την υποδομή των οικισμών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τον αυξανόμενο αριθμό εισβολών άγριων ζώων σε περιοχές μέσα στον δήμο, όπως αρκούδες, λύκους και αγριογούρουνα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Επισημάνθηκε επίσης ότι αυτές οι εισβολές έχουν οδηγήσει σε ζημίες σε ιδιοκτησίες και αγροκτήματα.

Το θέμα των άγριων ζώων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μετεώρων. Τέλος, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση από τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν περαιτέρω και να διαμορφώσουν μια περαιτέρω στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθρο Καμίνι διαρκείας σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Σακκά για το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων