Ειδήσεις

Εργαλεία για εκπαιδευτές ενηλίκων παρουσιάστηκαν από τη MyArtist στο Μουσείο Τσιτσάνη


Μια διαφορετική, νέα και σύγχρονη προσέγγιση στα εργαλεία των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εκπαιδευτών ενηλίκων, για θέματα πολιτισμού, παρουσίασε η MYARTIST στο Μουσείο Τσιτσάνη. Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο “4 Elements in Arts”. το πρόγραμμα “αποσκοπεί στη θεμελίωση της σημασίας του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΕ, αλλά και στην κατάρτιση των εκπαιδευτριών/-τών ενηλίκων με τις κατάλληλες δεξιότητες, ιδίως στις γλώσσες και τις νέες τεχνολογίες, που απαιτούνται στη σημερινή αγορά εργασίας”.
Ουσιαστικά πρόκειται για πρόγραμμα που μέσω ψηφιακών εργαλείων που παρήγαγε η MYARTIST,  αποτυπώθηκαν οι θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού, μέσα από έργα τα οποία συνδέονται με τα 4 στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας και φωτιά).
Ετσι, τα εργαλεία αυτά, μπορούν να χρησιμοποιούν από τους/τις εκπαιδευτές/τριες ενηλίκων “προκειμένου να ενισχύσουν τις γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες των εκπαιδευόμενων τους”, όπως αναφέρεται σχετικά. Τα εργαλεία είναι προσβάσιμα στη διεύθυνση https://www.4-elements.eu/.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο Art Director και Project manager της MYARTIST, κ. Στέλιος Χαρίσης, ενώ νωρίτερα, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της MYARTIST, ο Communication Officer της οργάνωσης, Άρης Χαλκιάς.

Ειδικής σημασίας και διάδρασης ήταν η παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος από την τρικαλινή εικαστικό – εκπαιδευτικό κ. Ελένη Τσιλιλή. Με βιωματικό τρόπο η κ. Τσιλιλή παρουσίασε σεμινάριο με τίτλο «Εκφραστικές γραμμές», πλαισιώνοντας το πρόγραμμα και ενισχύοντας τους τρόπους μάθησης και διδασκαλίας.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Από τη Μ. Πέμπτη ξανά βαρκάδα στον Ληθαίο ποταμό στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο ”Κυνήγι πασχαλινών αβγών” με crossover learning στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων