Ειδήσεις

Επτά έτη προσφοράς μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ


Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο ο 7ος κατά σειρά χρόνος λειτουργίας του αυτοδύναμου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» (MSc in Project and Programme Management), το οποίο διενεργείται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των υποψηφίων σπουδαστών, καθώς αφ’ ενός εστιάζει στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα οικονομικό κλάδο της διαχείρισης έργων (project management) και της διοίκησης προγραμμάτων (programme management) που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης διεθνώς, ενώ αφ’ ετέρου είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελληνική επικράτεια. Το δε περιεχόμενό του είναι σύγχρονο και εστιασμένο στην εθνική και διεθνή πραγματικότητα, ενώ οι φοιτητές του έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν ταυτόχρονα και το ευρύτερο πλαίσιο της επιστήμης της διοίκησης. Φέτος, για πρώτη χρονιά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αλληλεπίδρασαν με επιχειρήσεις και πρακτικές, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα πιστοποίησης κατά το διεθνές πρότυπο IPMA.

Από το ΠΜΣ ΔΔΕΠ αποφοίτησαν έως σήμερα περισσότεροι από εκατό (100) σπουδαστές, πτυχιούχοι διαφορετικών επιστημονικών κλάδων (μηχανικοί, οικονομολόγοι, στελέχη επιχειρήσεων και του δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικοίας ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽εθνής αγοργρα η διοχείω κ.α.), διαφορετικών ελληνικών ιδρυμάτων, οι οποίοι έχουν αξιοποιηθεί από το σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Οι σπουδές τους ολοκληρώνονται με την περαίωση δυο ακαδημαϊκών εξαμήνων (1 έτος), ενώ απασχολούνται και στην πραγματοποίηση έρευνας στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας για ένα ακόμη ακαδημαϊκό εξάμηνο (0,5 έτος).

Το ΠΜΣ ΔΔΕΠ είναι το παλαιότερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία του στο χώρο, έχει συνθέσει μια κοινότητα υποψηφίων φοιτητών, σπουδαστών και αποφοίτων, ενώ έχουν παραχθεί σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα και έχουν διενεργηθεί αξιόλογες επιστημονικές ημερίδες με την παρουσία επιστημόνων και προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας.

Με αφορμή την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για εγγραφή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, απευθύνεται χαιρετισμός του Διευθυντή του Προγράμματος κ. Ανθόπουλου Λεωνίδα (Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), ενώ δημοσιεύονται και οι εμπειρίες σπουδαστών του προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ΔΔΕΠ και στα κοινωνικά μέσα, ενώ μπορούν να απευθύνονται και στη Γραμματεία του προγράμματος:

https://de.teithessaly.gr/master

https://www.facebook.com/MScProjectManagementGR/

https://twitter.com/postgraduateTEI

https://www.linkedin.com/in/postgraduate-programmes-a1184810b

τηλ.: 2410-684708, 709, e-mail: postgraduate@teithessaly.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Ένωση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης η Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπής για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα