Επιχειρηματικά Νέα από το Επιμελητήριο Τρικάλων


 ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνει ημερίδα με θέμα:  «Καλλιέργεια Αρωματικών Φυτών και Βοτάνων – Προοπτικές Επιχειρηματικής Δράσης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Βενιζέλου 1).

Εισηγητές:

κ. Μπιλάλης Δημήτριος – Επίκουρος Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας

του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Σταυρόπουλος Γεώργιος – Γεωπόνος RND της εταιρίας KORRES

Πέντε Ταμεία Δανειοδότησης

Με την υπογραφή των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και Συνεπένδυσης με τέσσερις Αναδόχους Τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), ολοκληρώθηκε η επιλογή των τραπεζών που θα συνεπενδύσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας», για τη δημιουργία πέντε Ταμείων Δανειοδότησης της πραγματικής οικονομίας. Τα πέντε Ταμεία θα χορηγήσουν ευνοϊκά δάνεια συνολικού ύψους 900 εκ ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στις πέντε Δράσεις που περιλαμβάνονται στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας. Το επιτόκιο των δανείων, το οποίο θα παραμένει σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου (μέχρι 10 έτη), είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις παρούσες συνθήκες και έχει εύρος από 3,67% έως 4,53% (πλέον της εισφοράς του Ν. 128/75), αναλόγως της Δράσης που θα ενταχθεί το επενδυτικό σχέδιο.

Τα πέντε Ταμεία Δανειοδότησης θα χρηματοδοτήσουν τις παρακάτω δράσεις:

1. «Γενική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 300 εκ, με ανάδοχο την Alpha Bank

2. «Επιχειρηματικότητα Νέων», προϋπολογισμού 90 εκ, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

3. «Εξωστρέφεια», προϋπολογισμού 210 εκ, με ανάδοχο την Eurobank EFG

4. «Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμμάτων, Πράσινες Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», προϋπολογισμού 150 εκ, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

5. «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Τρόφιμα, Ποτά», προϋπολογισμού 150 εκ, με ανάδοχο την Τράπεζα Πειραιώς.

Κάθε Ταμείο Δανειοδότησης θα διαθέτει κοινό κεφάλαιο με διαθέσιμα της Τράπεζας και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, και θα παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων σε κάποιο από τους παραπάνω πέντε τομείς.

Πιθανοί δικαιούχοι των δανείων είναι όλες οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε έχουν ήδη ενταχθεί σε προγράμματα κρατικών ενισχύσεων (Επενδυτικός Νόμος, Δράσεις Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ κοκ), είτε δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων.

Οι τράπεζες που επιλέχθηκαν και έχουν ήδη υπογράψει την αντίστοιχη Συμφωνία Χρηματοδότησης και Συνεπένδυσης θα δημιουργήσουν ένα νέο χαρτοφυλάκιο δανείων προς επιχειρήσεις, μέσω των Ταμείων Δανειοδοτήσεων, με τα κεφάλαια του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας» και τα προσφερόμενα προς συνεπένδυση κεφάλαιά τους.

Κάθε τράπεζα θα είναι αρμόδια (σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας της) για την εξέταση των επενδυτικών σχεδίων και την έγκριση των δανείων, το χειρισμό των πληρωμών, την παρακολούθηση της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων, μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων και την υποβολή σχετικών εκθέσεων στο ΕΤΕΑΝ για την πορεία των δράσεων.

Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων παλαιότερων ετών με ευνοϊκούς όρους για τους φορολογούμενους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές έως 31 Οκτωβρίου ενώ η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλη ασφάλιση σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ

Σε ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ υπάγονται παράλληλα οι ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/1992, σύμφωνα με εγκύκλιο του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα «Με τις διατάξεις του άρθρου 60 του ανωτέρω νόμου αντικαθίσταται η παρ. 3 του άρθρου 18 του ν. 3863/2010 από την ημερομηνία ισχύος της (1/8/2010) και ρυθμίζεται το θέμα της λήψης παροχής από τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ και την Ειδική Προσαύξηση του ΤΣΜΕΔΕ στις περιπτώσεις που προκύπτει υποχρεωτική υπαγωγή για ασφαλισμένους μέχρι 31/12/1992 στον ΟΑΕΕ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

1ο Βαλκανικό open house: Going Digital

Η εταιρία GRAPHCOM, προμηθεύτρια εξοπλισμού και υλικών ψηφιακής εκτύπωσης και αντιπρόσωπος κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων, διοργανώνει την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το «1ο Βαλκανικό open house: Going Digital με νέες εφαρμογές» στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλη την Ελληνική, Βαλκανική και Κυπριακή αγορά Γραφικών Τεχνών και έχει σαν σκοπό την διερεύνηση νέων εφαρμογών και νέων κερδοφόρων αγορών μέσω της ψηφιακής εκτύπωσης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των νέων μας συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης, τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site http:\\graphcomopenhouse.no-ip.info

Διοργάνωση εκθέσεων με θέμα τα δενδροκομικά, οπωροκηπευτικά και ανθοκομικά προϊόντα, HortiWeek, 1-4 Νοεμβρίου, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Εκθέσεις Horti Fair, International Floriculture Trade Fair και Flora Holland Trade Fair Aalsmeer, που θα πραγματοποιηθούν από την 1η  έως τις 4 Νοεμβρίου 2011, στον εκθεσιακό χώρο RAI, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και αφορούν σε δενδροκομικά, οπωροκηπευτικά και ανθοκομικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές της έκθεσης “Enterprise Europe Network Netherlands” στο τήλέφωνο: +31 (0)88-4440777 ή στο e-mail: info@enterpriseeuropenetwork.nl

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Oranjestraat 7, 2514 JB The Hague

tel: +31 70 – 3561199, fax: +31 70 – 3615747, email: ecocom-hague@mfa.gr

Διεθνής έκθεση τροφίμων και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelex Shanghai

H διεθνής έκθεση τροφίμων και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Hotelex Shanghai θα λάβει χώρα στο Shanghai New International Expo Center. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει ήδη για να είναι όλα έτοιμα για τους εκθέτες και επισκέπτες τον Απρίλιο του 2012.

Κάθε χρόνο στην Κίνα παρουσιάζεται μια ισχυρή αύξηση στη ζήτηση τροφίμων και την ανέγερση και επέκταση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού και τουρισμού στη χώρα. Τα παραπάνω καθιστούν τη Σαγκάη μια ελκυστική αγορά για κάθε τι που σχετίζεται με προμήθεια, παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων, καθώς και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και υπηρεσίες.

Στους παραγωγούς τροφίμων, προμηθευτές εξοπλισμού catering, προμηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού και υπηρεσιών ή στις εταιρίες συσκευασίας, η Hotelex Shanghai 2012, μετά την επιτυχία της έκθεσης του 2011, δίνει τη δυνατότητα να καθιερωθούν στην παγκόσμια αγορά καθώς και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών στα προϊόντα τους.

Περισσότερη ενημέρωση για την έκθεση θα βρείτε στο https://www.hotelex.cn/.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για είδη ζαχαροπλαστικής

Η 384 ΠΑΥΠ προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών ζαχαροπλαστικής στο Νομό Λάρισας. Προσφορές μπορούν να κατατεθούν μέχρι 25 Οκτωβρίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-993622

Διαγωνισμός Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τη ψηφιακή διαχείριση

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ προκηρύσσει Ανοικτό Τακτικό Διαγωνισμό  με Αρ. Διακ. 2/2011 με Θέμα: «ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Ηρώων Πολυτεχνείου 3, ΤΚ 43100 – ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Οδός: Ηρώων Πολυτεχνείου 3 ΤΚ 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, τηλ: 2441022301, Fax: 2441022238, Πληροφορίες: Παπαβασιλείου Ελπίδα, email: karditsacci@cld.gr , Διαδίκτυο: https://www.ebex.gr/.

ΗΜΕΡΑ, ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: 2/11/2011. Ώρα 12:00 πμ. Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Επιχειρείστε  ηλεκτρονικά!

Γίνετε  μέλος στο Portal του  Επιμελητηρίου και  αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

•    Δημιουργήστε την  δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)

•    Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail

•    Άμεση και Συνεχής  Επιχειρηματική Ενημέρωση

•    Πληρωμή των συνδρομών  σας Online

…και  άλλα πολλά, με ένα  μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info @ trikala-chamber.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή στον «Πλάτανο»
Επόμενο άρθρο Νέα του ΣΟΧΤ - Διοργάνωση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρόλλερ Σκι στην Πύλη