Επιστολή του Νομάρχη για έγκριση επιδόματος στους πληγέντες του Δ.Δ. Ροπωτού


 Επιστολή προς την Υπουργό και την Υφυπουργό Υγείας απέστειλε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ζητώντας την έγκριση επιδόματος ενοικίου στις οικογένειες οι οποίες μετά τα κατολισθητικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Δ.Δ. Ροπωτού του Δήμου Πύλης διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Επίσης ζητά το χρονικό διάστημα παραμονής των ατόμων και οικογενειών σε ξενοδοχείο να ανέρχεται μέχρι δύο έτη, χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών ή τη λήψη οριστικής απόφασης για την τύχη του οικισμού.

Αναλυτικά η επιστολή του Νομάρχη Τρικάλων:

«Στο Δ.Δ. Ροπωτού του Δήμου Πύλης στον κεντρικό τομέα, σημειώθηκαν τελευταία έντονα κατολισθητικά φαινόμενα με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες που βρισκόντουσαν στο χώρο που κατολισθαίνει να εγκαταλειφθούν και μερικοί ιδιοκτήτες των ως άνω κατοικιών να διαμένουν μέχρι σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η διαμονή των συγκεκριμένων οικογενειών σε ξενοδοχείο ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη διότι και ο χώρος του Δ.Δ. Ροπωτού συνεχίζει να κατολισθαίνει και οι οικίες των κατοίκων έχουν χαρακτηρισθεί από αρμόδια επιτροπή ως «μη κατοικήσιμες».

Σημειώνουμε ότι εξετάσθηκε από μέρους μας η εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικημάτων για το λόγο ότι ολόκληρο τι Δ.Δ. είναι κτισμένο σε επικλινές σημείο και δεν υπάρχουν υποδομές για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδατος, κ.λ.π.

Ύστερα από τα ανωτέρω και επειδή η κατασκευή υποδομών για την εγκατάσταση οικημάτων εφ’όσον ευρεθεί κατάλληλος χώρος είναι πολυδάπανη, πέραν της χρονοβόρου διαδικασίας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα έγκρισης επιδόματος ενοικίου για όσα άτομα και οικογένειες διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής».

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποζημίωσης στους πληγέντες του Ν. Τρικάλων