Ειδήσεις

Επιστολή του Θανάση Λιούτα προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τον Δήμο Φαρκαδόνας


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας ζήτησε να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Φαρκαδόνας στο σύνολο των δήμων, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν την έκτακτη επιχορήγηση, στο πλαίσιο ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που η σφοδρή κακοκαιρία του «Ιανού» προκάλεσε.

Η επιστολή του Τρικαλινού βουλευτή επισυνάπτεται στη συνέχεια:

«Αξιότιμε Υπουργέ Εσωτερικών, κε Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,

Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άμεση δράση και πολιτική σας, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να σχεδιαστεί και να δρομολογηθεί έκτακτη επιχορήγηση, για την ανακούφιση των πληγέντων και για την αποκατάσταση των ζημιών, τις οποίες η φονική κακοκαιρία του «Ιανού» προκάλεσε στη χώρα μας.

Στη συνέχεια με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ζητήσω άμεσα να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο σύνολο των δήμων, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν την έκτακτη αυτή επιχορήγηση.

Τόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας, όσο και ο Δήμος Τρικκαίων – ο οποίος πολύ ορθά έχει ήδη συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δήμων που δικαιούνται την επιχορήγηση, έχουν πληγεί κρίσιμα.

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και όσον αφορά τις υποδομές και το οδικό δίκτυο στους δυο δήμους, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και εσείς. Όσο πιο άμεσα αποκατασταθούν οι ζημιές, τόσο πιο γρήγορα η ζωή, η καθημερινότητα των συμπολιτών μας και η οικονομική ζωή του τόπου θα ομαλοποιηθούν και θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Τέλος θα ήθελα και πάλι να σας συγχαρώ για την άμεση πολιτική στήριξης των πληγέντων και των πληγεισών περιοχών. Αποδεικνύετε με τη στάση και την πολιτική σας ολοφάνερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωθυπουργού, ότι η πολιτεία έμπρακτα είναι πάντοτε δίπλα στους πολίτες της χώρας μας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Λιούτας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ»

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τρικκαίων: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες Δήμους
Επόμενο άρθρο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων