Ειδήσεις

Επισκέψεις του Κ. Σκρέκα στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Φλώρινα


Την Φλώρινα επισκέφτηκε,ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Τον κ. Σκρέκα συνόδευαν, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης  καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ Φλώρινας.

Στο πλαίσιο της περιοδείαςο κ. Σκρέκας πραγματοποίησε συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών συλλόγων. Συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Φλώριναςκαθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ επισκέφτηκε  και τον ατμοηλεκτρικό σταθμό της Μελίτη. Στόχος των επισκέψεων ήταν η ανάδειξη και προβολή των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τόσο για τη ΔΕΗ όσο και γενικότερα για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος &Ενέργειας της ΝΔ, τόνισε ότι η επιχείρηση έχει τραγικά οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται στο σημείο μηδέν και «σήμερα κάθε μέρα που περνά ζημιώνεται κατά 1 εκ. ευρώ. Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Να σταματήσει ο ελληνικός λαός να πληρώνει το τίμημα σε αυτούς που του είπαν μεγάλα λόγια» κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Σε υψηλούς τόνους προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα «στην πώληση μέσω του χρηματιστηρίου του 17% της επιχείρησης με αντίτιμο μόλις 100 εκ. ευρώ, ποσό που έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους». Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης που τροφοδοτείται από τις μονάδες του Αγ. Δημητρίου και όπως ανέφερε, «κινδυνεύει η λειτουργία τους μετά το 2020 εάν δεν έχουν γίνει τα έργα εκσυγχρονισμού με την εγκατάσταση μονάδων αποθείωσης».

Ανέφερε ακόμη ότι σε πιο δεινή θέση βρίσκεται η πόλη της Πτολεμαΐδας αφού η νέα μονάδα που κατασκευάζεται, αντί του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει το 2022, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η τηλεθέρμανση των κατοίκων του Αμυνταίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός για το νοσοκομείο Τρικάλων από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Τρικκαίων