Ειδήσεις

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου στην Νέα Μεσημβρία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ


Τη Δευτέρα 18.09.2017 ξεκινούν τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας, στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης,στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), για να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ τουΔημάρχου Χαλκηδόνοςκ. Ιωάννη Τσουκνιδά και τοπικών Δημοτικών στελεχών της Νέας Μεσήμβριας, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Λεωνίδα Μπακούρα& τον Διευθυντή Ανάπτυξης και νέων Συνδέσεωντης ΕΔΑ ΘΕΣΣκ. Μιχάλη Στεργιόπουλο.

Στη Νέα Μεσήμβρια, θα κατασκευαστεί φέτος από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ το βασικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, που αποτελεί το αρχικό βήμα για την κάλυψη των Δημοτικών κτιρίων και του μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων, αποτελώντας ταυτόχρονα την τεχνική υποδομή για την ανάπτυξη του δικτύου τα επόμενα έτη σύμφωνα με τις αιτήσεις σύνδεσης και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Τσουκνιδάς, ανέφερε ότι υλοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών με την είδηση που φέρνει σήμερα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σχετικά με την έναρξη εργασιών επέκτασης του δικτύου διανομής στη Νέα Μεσημβρία και ευχαρίστησε τα στελέχη της Εταιρείας. Επίσης, δεν παρέλειψε δε να αναφέρει τοέντονο ενδιαφέρον των δημοτών για χρήση φυσικού αερίου στη περιοχή της Νέας Μεσημβρίας.

Ο κ. Μπακούρας από την πλευρά του, τόνισε ότι σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, θα κατασκευαστεί από την ΕΔΑ ΘΕΣΣτο Δίκτυο διανομής& οι παροχευτικοί αγωγοί έως τους μετρητές φυσικού αερίου,με την μικρότερη όχληση για τους πολίτες σύμφωνα με τις υψηλότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές. Πρόσθεσε επίσης, ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους εγκαταστάτεςγια την κατασκευή των Εσωτερικών τους Εγκαταστάσεων σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό.

Τέλος, ο κ. Στεργιόπουλοςανέφερε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου έως 31/12/2017και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική, Δημόσια-Δημοτικά κτίρια).Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονταιστο Κοινοτικό κατάστημα της Νέας Μεσήμβριας, στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Ο βασικός σχεδιασμός του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣστη Νέα Μεσήμβια για το έτος 2017, έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.edathess.gr/diadikasia-syndesis/xartis-epektasewn/

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντικές επισκέψεις στο περίπτερο του ΣΘΕΒ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Πανθεσσαλική σύσκεψη ετοιμάζουν οι αγρότες