Ειδήσεις

Επίσκεψη του διοικητή της 1ης Στρατιάς στον δήμαρχο Τρικκαίων


Την ικανοποίηση και τα συγχαρητήρια του διοικητή της 1ης Στρατιάς, έλαβε ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφορικά με τη συνεργασία τους στο προσφυγικό.
Σε επίσκεψή του στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2016, ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Μετέφερε τις ευχαριστίες για τη συνεχή και άψογη συνεργασία του Στρατού με τον Δήμο, ως προς την εγκατάσταση και φιλοξενία των προσφύγων στον χώρο του τέως σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ». Το νοτιότερο, όπως τόνισε, σημείο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή ευθύνης της Στρατιάς, είναι και το καλύτερο, από άποψη χώρων και εγκαταστάσεων, τόνισε ο αντιστράτηγος.
Σημείωσε, δε, τα όσα έχει προσφέρει ο Δήμος σε επίπεδο συνδρομής και βοήθειας σε τεχνικά ζητήματα. Επίσης, ο διοικητής του ανώτατου στρατιωτικού σχηματισμού της χώρας, αναφέρθηκε και στις ανάγκες που προέκυψαν από την έλευση των προσφύγων, επισημαίνοντας την ουσιαστική προσφορά της ελληνικής Πολιτείας και κοινωνίας.
Με τη σειρά του ο κ. Παπαστεργίου εξήρε το έργο που έχει αναλάβει ο Στρατός, με τον – επίσης παρόντα στη συνάντηση – διοικητή της ΣΜΥ, ταξίαρχο κ. Γιώργο Λιάκο, ως επικεφαλής, να έχει τον πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό το έργο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε, επίσης, στον αντιστράτηγο, τις επιδιώξεις του Δήμου για τη διαδικασία παραχώρησης σε αυτόν, του στρατοπέδου της πρώην ΤΑΞΥΠ. Στόχος, ως γνωστόν, η ανέγερση του Διαχρονικού (Αρχαιολογικού και Βυζαντινού κυρίως) Μουσείου Τρικάλων. Μιας πόλης, από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, που διαθέτει μεν ευρήματα – αλλά σε μουσεία άλλων πόλεων ως επί το πλείστον. Συζητήθηκε, συγκεκριμένα, το θέμα των σχετικών διαδικασιών, η νέα υπηρεσία που νομοθετήθηκε να λειτουργεί, αλλά και ζητήματα προοπτικής και σχεδιασμού.
Επίσης, έγινε αναφορά σε θέματα άψογης συνεργασίας της ΣΜΥ με τον Δήμο, είτε για εκπαιδευτικά ζητήματα, είτε για αθλητικά (όπως το βοηθητικό γήπεδο στο Στάδιο).
Η επίσκεψη του – με καταγωγή από τα Τρίκαλα και δη από τη Μεσοχώρα – διοικητή της 1ης Στρατιάς, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Ο μεν αντιστράτηγος προσέφερε το χαρακτηριστικό έμβλημα του σχηματισμού, ο δε Δήμαρχος, πληροφοριακό υλικό για τον Δήμο, λεύκωμα και ψηφιακό δίσκο με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.
Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Συνολικά 219 ανέργους θα προσλάβει ο Δήμος Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ρεκόρ νέων συνδέσεων φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο