Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Τρικάλων πραγματοποίησαν εκπαιδευτές και μαθητές


Άλλη  μια ευρωπαϊκή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στον Δήμο Τρικκαίων, με επίσκεψη στον Δήμαρχο. Αυτή τη φορά στα Μεγάλα Καλύβια, από το Γυμνάσιο του οποίου εκπορεύεται η συμμετοχή μαθητών σε πρόγραμμα. Πρόκειται για δράση του Erasmus+, με τίτλο «Γλώσσα του σώματος και επικοινωνία: Χορός, θέατρο, παντομίμα».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από σχολεία από τις πόλεις Λιούμπεκ (Γερμανία, ως επικεφαλής εταίρος), Κάουνας (Λιθουανία), Γκαντσκ (Πολωνία).
Οι μετέχοντες στο πρόγραμμα (που ξεκίνησε το 2015 και θα ολοκληρωθεί το 2017) ουσιαστικά ερευνούν τρόπους με τους οποίους, μορφές έκφρασης που σχετίζονται με το σώμα, δημιουργούν νέους τρόπους επικοινωνίας.
Όλα αυτά κατατέθηκαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς. Παρέστησαν, επίσης, στη σημερινή συνάντηση, η αντιδήμαρχος κ. Εφη Λεβέντη, ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Ευσταθίου και ο καθηγητής κ. Γιώργος Ρίζος (απουσίασε η έτερη μετέχουσα εκπαιδευτικός, η κ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου). Μάλιστα οι μετέχοντες εκπαιδευτικοί από τις άλλες χώρες θέλησαν να δείξουν την έννοια της ενότητας του προγράμματος, δημιουργώντας ένα είδος πλαισίου, στο οποίο συνενώνονται οι τέσσερις αυτές πόλεις. Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, ενώ έκανε και αναφορά στα σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν τον Δήμο Τρικκαίων.
Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο τ. Δημαρχείο Μ. Καλυβίων θα πραγματοποιηθεί γιορτή για το πρόγραμμα, με χορούς από τους Ελληνες μετέχοντες, καθώς και με παντομίμα, που είναι μια από τις δράσεις της συμμετοχής του Γυμνασίου Μ. Καλυβίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση απο μαθητές για φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Δραστηριότητες των 11 Αντιπροσώπων Ευρωπαϊκών Πόλεων στον Δήμο Πύλης