Ειδήσεις

Επίσκεψη ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις εγκαταστάσεις της SNAMS.p.A.


Στο πλαίσιο συνεργασίας τηςΕταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ)με την SNAMS.p.A., επισκέφθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από στελέχη της Εταιρείας, τις εγκαταστάσεις της SNAMS.p.A.στο Μιλάνο την Τρίτη 17/10/2017.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διενεργήθηκε συνάντηση σε άριστο κλίμα των στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μετονκ. Mario Franchin (Senior Vice President Snam Commercial Global Solutions), τον κ. Andrea Stegher (Senior Vice President Snam Marketing Global Solutions) και άλλα στελέχη της SNAMS.p.A.
Στη συνάντηση, συζητήθηκεη ανάπτυξη συνεργασίας των Εταιρειών για τη διαχείριση και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ενώ υπογράφηκε η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και της SNAMS.p.A.,αναφορικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ζητήματα διανομής φυσικού αερίου.
Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣεπισκέφτηκαν το Κέντρο Ελέγχου της SNAMS.p.A., στο οποίο εποπτεύεται το δίκτυο αγωγών στην Ιταλία και στην Ευρώπη (το οποίο εκτείνεται για περισσότερα από 40.000χμ), οι υποδομές αποθήκευσης της SNAMS.p.A.στην Ευρώπη (χωρητικότητα 19 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων) και οι σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η SNAMS.p.A.συμφώνησαν στη συνέχιση και στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας για την παρακολούθηση των δικτύων και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων μέσω της δημιουργίας και της εφαρμογής μεθοδολογιών και νέων τεχνολογιών για τη διανομή φυσικού αερίου με μέγιστη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Εταιρεία σε ένα περιβάλλον σημαντικών μεταβολών στην αγορά ενέργειας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Τζάκια-Ξυλόσομπες: Επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις πρακτικής Τεχνικών Επαγγελμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας