Εορτασμός 69ης Επετείου της Μάχης της Πόρτας


Κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Πύλη η Επέτειος της Ιστορικής «Μάχης της Πόρτας», για να θυμηθούν οι παλιότεροι και για να μάθουν οι νεότεροι.

Ο Δήμος Πύλης, αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος, γιατί σ’ αυτά τα χώματα γράφτηκε νέα σελίδα δόξας το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου 1943.

 

Την Κυριακή 10 Ιουνίου οι εκδηλώσεις άρχισαν με την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Αλέξιο. Συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές καθώς και τις Αντιστασιακές Οργανώσεις.  Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς ο λόγος δόθηκε στον κ. Μίμη Οικονόμου, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής έκανε μία εκτενή αναφορά στο ιστορικό αυτό γεγονός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Αλέξιος, ο Δήμαρχος Πύλης κ.Κων/νος Κουφογάζος, οι Πολιτευτές κ.κ.Ηλίας Βλαχογιάννης, Κων/νος Σκρέκας, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.Χρήστος Μιχαλάκης, ο π. Δήμαρχος Τρικκαίων κ.Κων/νος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος Δ.Σ. Πύλης κ.Γιώργος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κ.κ.Γιάννης Κουτσονάσιος,  Βάιος Πάλλας, Νίκος Τόλιας, Αθανάσιος Πλαβός, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύλης κ.Κων/νος Βοϊτσίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, πρόεδροι Τ.Κ, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Στις 24 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού στο Καστράκι Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού προς Κορομηλιά