Ειδήσεις

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων


Θέατρο για τους τρικαλινούς ηλικιωμένους συμπολίτες. Θέατρο με παραμύθι. Θέατρο από εκπαιδευτικούς! Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, ο Δήμος Τρικκαίων, διοργανώνει παράσταση με το παραδοσιακό λαϊκό παραμύθι «Ο Ζαχαράκης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ομάδα θεάτρου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, το Σάββατο 1-10-2016  στις 11:00 το στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Στο σχετικό σημείωμα της πρώτης παράστασης για το «Χαμόγελο του παιδιού», την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, αναφέρονταν τα εξής:

«Η ζωντανή μουσική σε παραδοσιακούς σκοπούς, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό φωτισμού, σκηνικών, κοστουμιών, του ήχου και της ερμηνείας των εκπαιδευτικών-“ηθοποιών” ακολουθεί και αποτυπώνει τις συναισθηματικές κορυφώσεις, την εσωτερική πάλη του καλού με το κακό το οποίο φαίνεται αρχικά πως νικά, αλλά στο τέλος επικρατεί και βασιλεύει η καλοσύνη. Αποδίδεται δικαιοσύνη! Το λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι διδάσκει και ποιεί το ήθος! Τη σημαντική συμβολή των παραμυθιών στη διαμόρφωση των χαρακτήρων μας πολύ εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει μιας και έχει ο καθένας από εμάς την ευεργετική εμπειρία της ακρόασης ενός παραμυθιού από χείλη αγαπημένα…της γιαγιάς…του παππού …της μαμάς… Μην ακούτε που στις μέρες μας συνδυάζουμε και υποβιβάζουμε το παραμύθι εξισώνοντάς το με κάτι τόσο ευτελές όπως το ψέμα!!! Αντισταθείτε! Πείτε παραμύθια! Ακούστε παραμύθια! Τραγουδήστε παραμύθια! Φτιάξε το δικό σας! Σας ΄” ζωντανεύουμε “λοιπόν τον Ζαχαράκη, κι ευχόμαστε το παραμύθι να βρει τη θέση που του αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, για μέλη και φίλους των ΚΑΠΗ.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία της Εφορείας Προσκόπων με το Παν/μιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού στον Ληθαίο