Εξόντωσαν 20 αγρίμια και τσοπανόσκυλα με φόλες στην Καλαμπάκα!


Σκόρπισε το θάνατο σε μια αγροτική περιοχή τής Καλαμπάκας κάποιος ασυνείδητος που κακώς αποκαλείται «άνθρωπος». Στην προσπάθειά του να εξοντώσει τα αγρίμια, που πιθανότατα έκαναν επιθέσεις στο κοπάδι του, σκότωσε με φόλες 20 ζώα, τα περισσότερα από τα οποία όμως ήταν… τσοπανόσκυλα!

Τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» δεν προλάβαιναν να ανακαλύπτουν πτώμα ζώων που είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο μέσα σε φρικτούς πόνους, όταν κατανάλωσαν «μεζεδάκια» που περιείχαν αυτοσχέδιες κάψουλες παραφίνης με αμπούλες κυανίου στο εσωτερικό! Τα δηλητηριασμένα δολώματα αυτού του είδους χρησιμοποιούνταν παλιά από αγρότες για την εξόντωση αλεπούδων και θανατώνουν μόνο το ζώο που τα καταναλώνει.

Όμως, εκτός από τις τέσσερις αλεπούδες και δυο κουνάβια, ο απάνθρωπος δράστης δηλητηρίασε και 14 τσοπανόσκυλα που ανήκουν σε κτηνοτρόφους από το χωριό Βλαχάβα Τρικάλων, με αποτέλεσμα να μένουν αφύλακτα τα κοπάδια τους! Οι υπεύθυνοι του «Αρκτούρου» έχουν στοιχεία ότι ο δράστης είναι ένας και μοναδικός και συγκεντρώνουν στοιχεία για να κινηθούν νομικά εναντίον του.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια έκθεσης Μεγάλοι Έλληνες ζωγράφοι από τη συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα
Επόμενο άρθρο Πέθανε Τρικαλινός φοιτητής στην Αθήνα