Ειδήσεις

Εξοπλισμός σε δυσπρόσιτα σχολεία του Δ. Τρικκαίων με συνεργασία Δήμου – Ιδρύματος Χατζηγάκη


Στην πράξη υλοποιήθηκε η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με το Ιδρυμα Χατζηγάκη, για τη στήριξη δυσπρόσιτων σχολείων στην περιοχή. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 παραδόθηκε εξοπλισμός στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γοργοργυρίου και στο Δημοτικό Σχολείο στο Ξυλοπάροικο.
Συγκεκριμένα, παρόντων των αντιδημάρχων Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα και Σοφίας Αλεστά, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, η γ.γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και ο ταμίας Μιχαήλ Σ. Χατζηγάκης μαζί με τον εκπρόσωπο της ομάδας εθελοντών του Ιδρύματος τον Φίλιππο Ψαλιδόπουλο επισκέφθηκαν τα σχολεία. Στους μαθητές και τους μαθήτριες παρέδωσαν τεχνολογικό εξοπλισμό, παιχνίδια, βιβλία για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών. Επίσης, διάβασαν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τραγούδησαν τα κάλαντα και έκαναν χειροτεχνίες με τα παιδιά.

Η ΓΓ του Ιδρύματος Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη μαζί με την ομάδα του Ιδρύματος βρέθηκε στο νησί και ανέφερε σχετικά: υπογράμμισε: «Οι εν λόγω πρωτοβουλίες έχουν ως μοναδική αποστολή την στήριξη μαθητών και μαθητριών και την προαγωγή της ίσης πρόσβασης σε βιβλία, βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό και παιχνίδια. Στο Ίδρυμα Χατζηγάκη, μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και συμπράξεις επιθυμούμε να «αγκαλιάσουμε» τις απομακρυσμένες κοινότητες και να τονίσουμε ότι η απόσταση και η γεωγραφική θέση δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο για την πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία όλων των μαθητών και μαθητριών».

Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας επεσήμανε ότι «η δική μας στήριξη όλη τη χρονιά με τα έργα υποδομής, η βοήθεια κάθε φορά που χρειάζεται ανάγκη, η γενικότερη στήριξη των κατοίκων των πιο απομακρυσμένων χωριών του Δήμου μας, ενισχύθηκε από τη συγκεκριμένΗ δωρεά. Χαιρόμαστε που με συνέργειες ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των μικρών κοινωνιών. Είμαστε σίγουροι ότι δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση, συμβάλλουμε την ανάδειξη αυριανών πολιτών με γνώση».   

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Trikki Trio: «Απόψε στου Τσιτσάνη»
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικό Gala με χορό στα Τρίκαλα για τη στήριξη του συλλόγου «Φλόγα»