ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ… ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!


 Όπου βρουν εύπιστα θύματα, χτυπούν ανελέητα οι αδίστακτοι απατεώνες που εξαπατούν ηλικιωμένους. Όμως, ο συγκεκριμένος που βρήκε εύκολο θύμα ένα γεροντάκι στα Τρίκαλα, πρέπει να είχε εξαιρετική πειθώ, αφού κατάφερε να το εξαπατήσει όχι μια, αλλά δυο φορές!

Ο άγνωστος απατεώνας πλησίασε το 83χρονο θύμα του έξω από μια τράπεζα στην οποία είχε πάει για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του. Κατάλαβε ότι ο ηλικιωμένος είχε γερό κομπόδεμα και τον πλεύρισε παριστάνοντας τον φίλο του γιου του, που τάχα τον είχε στείλει να του δώσει χρήματα για να τα πάει στην εφορία. Κλασσικό πια το κόλπο, αλλά έπιασε για μια ακόμη φορά και ο γέροντας του έδωσε 800 ευρώ.

Όμως, ο απατεώνας αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να βγάλει πολύ περισσότερα και συνοδεύοντας τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, του είπε ότι το παιδί του χρωστούσε και άλλα χρήματα στην εφορία για… «συμπληρωτικές δόσεις», ενώ είχε και μια οφειλή σε εταιρεία από την οποία είχε αγοράσει δυο υπολογιστές! Ο αγαθός ηλικιωμένος δεν κατάλαβε το «δόκανο» και του έδωσε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- άλλα 10.000 ευρώ!!! Φυσικά, όταν κατάλαβε ότι τον είχε ξεγελάσει, ήταν πια αργά…

*** Προσποιούμενοι τους εφοριακούς, επισκέφτηκαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην περιοχή Βαρειά της Παραβόλας Αγρινίου τρεις πολύ καλοντυμένοι άνδρες. Τους είπαν ότι ο γαμπρός τους χρωστούσε 500 ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη και μάλιστα τους παρουσίασαν έγγραφα τα οποία πιστοποιούσαν την οφειλή! Τα γεροντάκια πείστηκαν βλέποντάς τα και δεν φαντάστηκαν ότι αυτοί που είχαν μπροστά τους ήταν κοινοί απατεώνες. Έτσι, έδωσαν τα χρήματα για να… γλιτώσει ο γαμπρός τους, που φυσικά έπεσε από τα σύννεφα όταν του είπαν ότι εξόφλησαν την «οφειλή»!

Προηγούμενο άρθρο Μέρα φιλικών αγώνων ήταν το Σάββατο 15 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου: Tοστ με ταχίνι