“Εξαιρετικά προκλητικό να υπάρχουν υψηλόμισθοι στη ΔΕΥΑΤ”


 Το θέμα των υψηλών μισθών που λαμβάνει μέρος των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Τρικάλων τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων έπειτα από σχετικό ερώτημα των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Τάσου Κατσιάνη και της αντιπολίτευσης Κώστα Πατέρα προς το δήμαρχο Χρήστο Λάππα.

 “Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προκλητικό το γεγονός να υπάρχουν υψηλόμισθοι στη ΔΕΥΑΤ σε δύσκολους οικονομικά καιρούς” ανέφερε ο κ. Κατσιάνης επί λέξη ζητώντας εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο στάθηκε αφορμή για να υπάρξουν διαξιφισμοί μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Περικοπές μισθών;

“Ο Δήμος δε μπορεί επ’ άπειρον να πληρώνει τοκοχρεολυτικές δόσεις για τη ΔΕΥΑΤ . Από την ερχόμενη χρονιά θα πάψει να είναι ο πλούσιος ευεργέτης που χρηματοδοτεί ελλειμματικές δημοτικές επιχειρήσεις. Η ΔΕΥΑΤ πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να είναι βιώσιμη ακόμη και αν αυτό μπορεί να μεταφράζεται και ως περικοπή μισθών (!)” τόνισε ο δήμαρχος κ. Λάππας.

Παραπληροφόρηση

Απαντώντας από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος κ. Ταμήλος δήλωσε με έμφαση ότι η παραπληροφόρηση για ένα θέμα είναι η χειρότερη μορφή ενημέρωσης του πολίτη. “Δε μπορεί να στηριζόμαστε σε δημοσιεύματα” δήλωσε χαρακτηριστικά. “Η ΔΕΥΑ πληρώνει το προσωπικό της βάσει συλλογικής σύμβασης εργασίας όπως ισχύει και στις υπόλοιπες ΔΕΥΑ της χώρας” ανέφερε ενώ υπεραμυνόμενος των εργαζομένων δήλωσε ότι οι μισθοί τους είναι αυξημένοι εξαιτίας των υπερωριών, των νυχτερινών κλπ.

“Επί θητείας μου απαλλάξαμε το Δήμο να καταβάλει χρήματα για τους λογαριασμούς του νερού των σιντριβανιών παρόλο που σε ετήσια βάση ξοδεύονται εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χωρίς ο Δήμος να χρεώνεται τίποτε”. Παράλληλα ο κ. Ταμήλος δήλωσε ότι από το 2006 η ΔΕΥΑΤ κρατάει χαμηλά τα τιμολόγια χωρίς να έχει γίνει καμία αύξηση, ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε ότι είναι μετρημένοι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν μεγάλους μισθούς στην επιχείρηση.

“Ζήτημα κοινωνικής διακιοσύνης”

Πάντως ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας με χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και ακόμη ένα ζήτημα επίσης, ότι δε μπορεί η τοπική κοινωνία να πληρώνει τόσο μεγάλους μισθούς σε υπαλλήλους και παράλληλα αυτή η επιχείρηση να είναι προβληματική”.

Προηγούμενο άρθρο Νέα μπάλα για τις τίγρεις του Ζωολογικού μας Κήπου
Επόμενο άρθρο ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΗΘΑΙΟ ΠΟΤΑΜΟ