Ειδήσεις

Ενωμένοι διεκδικούμε τα δικαιώματα μας με τους αγώνες μας


Ο φιλανθρωπικός αγώνα δρόμου Virtual SNF Run, που οργανώνεται από το ίδρυμα Νιάρχου με το Δήμο Τρικκαίων  για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και οι ¨Φιέστες ¨που οργανώνουν, γίνονται για να μονιμοποιηθούν οι πάνω από 110 εργαζόμενοι που εργάζονται στο Γ. Νοσοκομείο με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, Επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ, Εργολαβικοί ;

Γίνονται για να καλύψουν τις ελλείψεις, πάνω από 120 μόνιμες θέσεις Νοσηλευτών; Τις ελλείψεις  πάνω από 100  θέσεις σε Τραυματιοφορείς-βοηθητικό προσωπικό;

Γίνονται για το άνοιγμα κλινικών που είναι κλειστές,  ή θα προσλάβουν Γιατρούς και Παραϊατρικό προσωπικό;

Μήπως γίνονται για να λειτουργούν τα Κ.Υ. του νομού μας  που με τις  τεράστιες  ελλείψεις( χωρίς  ακτινολογικές-Μικροβιολογικές εξετάσεις-Παιδιάτρους-γιατρούς βασικών ειδικοτήτων κλ.π), υπολειτουργούν;

Δεν ξεχνάμε  ότι οι “δωρεές” ήδη θα αξιοποιηθούν για να συγκαλυφθεί η κρατική ευθύνη για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, τόσο σε περιόδους επιδημίας όσο και σε “κανονικές συνθήκες”.

Δεν ξεχνάμε ότι αξίζουμε και δικαιούμαστε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μόνιμες προσλήψεις Υγειονομικών, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και των ΒΑΕ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας.

Κυρίως, όμως δεν ξεχνάμε  ότι  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!!!

Πρόσφατα και εν μέσο ¨πανδημίας¨, αλλά και πριν συνεχίζουν στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων, οι «δωρεές», προσφορές ή «φιλανθρωπίες» από  μεγαλοεπιχειρηματίες του Νομού μας  και της ευρύτερης Περιοχής μας. Μόνο που αυτές οι ¨δωρεές¨ είναι ήδη «πληρωμένες από εμάς», τους δεκάδες ανέργους που έχασαν την δουλειά τους από τις επιχειρήσεις τους,  τους σακατεμένους εργαζόμενους που έχουν υποστεί εργατικά ατυχήματα πάνω στην δουλειά τους ή μετά από την εντατικοποίησή της εργασίας.

Μέχρι και το τελευταίο ευρώ προέρχονται από την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος και θα αξιοποιηθεί με την συνέχιση της εντατικοποίησης των Υγειονομικών, του Επιστημόνων  που προσφέρουν για την υγεία του λαού.

Δεν ξεχνάμε  ότι αυτοί, που για να θησαυρίζουν, έχουν μετατρέψει τις θερινές διακοπές σε «άπιαστο όνειρο» για πολλούς από εμάς. Που υποχρεώνουν  τους εργαζόμενους, στα εργοστάσια, τις αποθήκες και τα μεγαλοκαταστήματά τους, να εργάζονται χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, εκτεθειμένοι όχι μόνο στον κορωναϊό, αλλά και σε κάθε είδους βιολογικό, χημικό και φυσικό παράγοντα κινδύνου.

Είναι συχνά οι ίδιοι που μας «χαρίζουνε» μέτρα προστασίας (Μάσκες) και στους εργαζόμενους που έχουν στις επιχειρήσεις τους, η Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες τους για Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόληψη της υγείας τους και των οικογενειών τους.

Οι όποιες ¨Δωρεές¨ είναι στην κατεύθυνση του  ρόλου που έχει αναλάβει το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» να προωθήσει την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,(όπου τον Μάρτιο η ΝΔ ψήφισε την τροποποιημένη σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος», για τη δημιουργία του «νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής” ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου» (ΝΠΙΔ)) .

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ούτε σε αυτούς που θησαυρίζουν σε βάρος μας, ούτε στις κυβερνήσεις, τα κόμματα  και  τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που τους υπηρετούν.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ  ΜΟΝΟ  σε εμάς και τα παιδιά μας να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο.

Για να πάψει η κλοπή του πλούτου, που παράγουμε με τη δουλειά μας, από μια χούφτα καπιταλιστές.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προηγούμενο άρθρο Παράθυρο στο μέλλον από τον Δ. Τρικκαίων και την επιτροπή Ελλάδα 2021
Επόμενο άρθρο Διπλωματικές και Πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής